Paine cu cartofi

de gaby_gabytza in Piine, 14 Dec 2018 | 2678 vizualizari

 

reteta romaneasca
Eu am servit-o cu cativa cartofi copti in jar exact ca atunci cand eram mici copii si ne bucuram de orice cu o veselie aparte :x:x:X:x:X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 500 g cartofi
  • 15 g drojdie proaspata
  • sare
  • ulei
  • 1 lg zahar
  • uns
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de zahar. Amestecam bine toate ingredientele si adaugam faina. Incepem sa framantam iar daca mai e nevoie mai adaugam faina pana iese un aluat elastic si putin lipicios. La sfarsit adunam aluatul cu putin ulei si dam la dospit cca 1 ora.
Infainam masa de lucru si impartim aluatul in 6 bucati. Luam fiecare bucatica si o facem rulou. Dupa care din 3 rulouri incepem sa impletim o paine. Ungem tava de paine cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul impletit. Procedam la fel si cu celelalte 3 rulouri. Lasam aluatul in tava la dospit inca 20 min dupa care il ungem cu 1 lingura de zahar dizolvat in 50 ml apa.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in trei corzi