Desert cornulete cu rahat

de Catalina L in Dulciuri, 14 Dec 2018 | 3692 vizualizari

 

 "reteta romaneasca"
Astazi va invit la cornulețe ! Cui nu plac ? Le-am facut cu rahat, o bunatate , se topesc in gura.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/cornulete-cu-rahat.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce: pentru 40-50 bucati

  • 250 g +50 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 125 g de unt moale taiat bucatele
  • 1 ou
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 plic de praf de copt

Garnitura:

  • 200 g de rahat taiat bucatele sau gem, magiun, ciocolata etc.
  • zahar pudra pentru decorat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Adaugati un pic de faina daca trebuie (maximum 50 g).

Inveliti bula de aluat in film alimentar si dati la rece 1 ora.

Scoateti aluatul, si-l l intindeti cu sucitorul pe un plan farinat.

Taiati triunghiuri sau patrate. Puneti in centrul fiecarei bucati de aluat  rahatul taiat si formati cornuletele.

Puneti-le pe 2 placi acuperite cu hartie de copt si dati-le la cuptorul incalzit la 180°C timp de 15 minute.
Decorati-le apoi cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Betty cea Urata da' Desteapta Foc