Dulceata (chutney) cu pere si condimente

de Catalina L in Pt. carne, 12 Dec 2018 | 6828 vizualizari

 

O garnitura delicioasa alături de brânzeturi și un platou de 'charcuterie' .
Chutney este un sos de origine indiana, dulce-acrisor sau chiar picant, care se serveste alaturi de felurile principale pe baza de carne, branzeturi sau orez.
Variantele sunt nenumarate si pot fi mai dulci sau mai picante, cu texturi si arome variate.
Va prezint o varianta cu pere facuta pentru Craciun pentru a acompania celebrul 'foie gras'.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/dulceata-chutney-cu-pere-si-condimente.html

 

INGREDIENTE

  • 800 g de pere (curatate)
  • 1 mana buna de stafide
  • 2 cepe salota sau o ceapa mare rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml de otet balsamic
  • 150 ml de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 3 anason stelat (badian)
  • 1 lingurita de boia de ardei (sau dupa gust)
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata (chutney) cu pere si condimente:

Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul.

Adaugati zaharul si perele taiate.

Gatiti timp de 5 minute amestecand un pic.

Puneti toate condimentele, uleiul si otetul.

Reduceti focul si gatiti timp de  45 -60 minute (depinde de apa lasata de pere) amestecand din cand in cand.

Umpleti imediat borcanele cu dulceata fierbinte.

Inchideti si rasturnati-le.

Lasati-le asa o noapte.

A 2a zi le puteti pune in camara si conserva cateva luni.

Ideal de servit cu 'foie gras' , iata un exemplu cu pateu din ficat si cu paine de secara.

TIPS-URI

1

pentru 2 borcane de 400 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata (chutney) cu pere si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos BBQ