Desert placinta rulada cu mere

de Catalina L in Prajituri, 12 Dec 2018 | 4154 vizualizari

 

"reteta romaneasca"
Va propun o varianta familiala de placinta cu mere in forma de rulada.
Pentru aluat am folosit aluatul congelat cand am facut reteta de Brioşe cu branza proaspata si vanilie (fara unt).
Aveam un plic de drojdie uscata de 11 g. Am facut deci un aluat cu o baza de faina de 750 g si am congelat jumatate pentru a-l folosi alta data . Iata ocazia !
Binenteles ca puteti face aluatul de placinta dorit.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/placinta-rulada-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 350-380 g de faina
  • 5-6 g de drojdie uscatar
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou mare
  • 75 ml de lapte
  • 150 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1/2 lingurita de aroma de vanilie

Pentru umplutura:

  • 6 mere
  • 5 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 20 g de unt
  • 2 mani de miez de nuca

1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte Decor: zahar pudra si zahar perlat

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulada cu mere:

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.

Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.

Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 2-3 ore.

Eu l-am scos din congelator dimineata, l-am lasat sa se decongeleze 2 ore dupa care l-am scos din punga, l-am fainat si pus intr-un castron.

L-am acoperit si lasat sa creasca 3 ore. 

Pregatiti umplutura:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.

Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 10-15 minute.

Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.

Lasati sa se raceasca.

Framantati aluatul si impartiti-l in 2 parti egale.

Fainati suprafata si-ntindeti cu un sucitor fiecare parte de aluat intr-un dreptunghi.

Puneti deasupra merele racite si presarati deasupra miezul de nuca.

Rulati aluatul , veti obtine 2 roulouri. Depuneti-le pe o placa acoperita de hartie de copt.

Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Ungeti ruladele cu galbenusul amestecat cu lingura de lapte si decorati cu zahar perlat.

Dati la cuptor timp de 25-30  minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra.

Taiati felii si serviti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulada cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii