Rulada cu frisca, cappuccino si banane

de AndreeaDuta in Retete Montare D’oro, 13 Dec 2018 | 3072 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult timp o rulada si am zis ca este ocazia perfecta pentru un astfel de desert. Am ales sa prepar o crema fina, din frisca Montare d’oro, ciocolata si cappuccino. 
 

 

 

INGREDIENTE

Blat rulada:

  • 4 oua marime M
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • extract de vanilie
  • un varf cutit sare

Crema:

  • frisca Montare D’oro
  • 200 g crema de branza
  • 2 lingurite cappuccino
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 banane
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca, cappuccino si banane:

Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 170 grade C si tapetam o tava cu diametrul de 35×25 cm, cu hartie de copt.  Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, sarea si extractul de vanilie si mixam la viteza mare timp de 5 minute. Vom obtine o compozitie care a crescut mult in volum, o culoare deschisa si este destul de consistenta. Faina se amesteca cu cacaoa si se încorporează la crema cu o spatulă. Ridicam compozitia de pe fundul vasului cu miscari usoare, prin rasturnare ca și cum s-ar împături. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 12-15 minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii. Intre timp ne ocupam de crema. 

Crema: Scoatem crema de branza din frigider cu cel putin 1 ora inainte. Mixam putin crema pentru a ii da putina cremozitate. Rupem ciocolata bucati si o topim pe baie de aburi.  Lasam 1-2 minute la racit si apoi adaugam cate 2 linguri de crema in ciocolata calda si omogenizam bine. Batem frisca si o amestecam cu crema de branza si cele 2 lingurite de cappuccino, cu miscari usoare de jos in sus. Dam crema la frigider pentru cateva ore. Scoatem tava din cuptor, presaram deasupra niște zahăr pudra și acoperim foaia de rulada cu o coală curată de hârtie de copt. Desprindem hârtia de copt de pe fundul blatului, (cu grija ca este fierbinte !) apoi punem o altă hârtie de copt peste blatul cu cacao si il intoarcem cu fata in sus. Rulăm blatul cu tot cu hârtia de copt pe care este așezat, cât de strâns putem, dar fara să-l strivim. Se lasa la racit. 

Montare rulada: Desfacem bananele de coaja, taiem capetele si le stropim cu zeama de lamaie. Desfacem ușor rulada si desfasuram hartia. Intindem 2/3 din cremă peste blat şi asezam bananele tăiate, care în prealabil au fost stropite cu zeamă de lămâie. Se rulează şi se dă la frigider, ca să se întărească crema. Scoatem din frigider rulada si o îmbracăm cu crema rămasă şi decoram cu fulgi de ciocolată. Dam la rece pana in momentul servirii.         

 Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Ouale le vom scoate din frigider cu cel putin 1 ora inainte.

2

Foaia de rulada nu se coace mai mult de 15 minute ca sa nu devina uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca, cappuccino si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei blaturi si trei creme