A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata primavaratica de post

Postat de: ladydi in Salate

Spalam si punem sfecla la copt. Radem morcovul, cartoful dulce si gulia si tocam ceapa verde, ardeiul,napul si ridichile. Scoatem semintele de rodie si tocam tofu cubulete. Dupa ce se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, bacon si...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se lasă aluatul la dezghețat, la temperatura camerei. Din aluatul foietaj se decupează un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se așază cu grijă într-o tavă...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu parmezan

Postat de: licurici_lra in Supe

Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa...Citeste continuarea

Salata de legume cu mozzarella,...

Postat de: merisor67 in Salate

Începem cu grisinele în manta de bacon. Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se...Citeste continuarea

Desert briose pufoase cu visine si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte. Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura/Budinca cu mere -...

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si cu...

Postat de: ctlina in Prajituri

Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina. Amestecati bine.  Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile...Citeste continuarea

Mancare de linte ca la Reunion

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna....Citeste continuarea

Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu...Citeste continuarea

Spanac cu ciuperci varianta mamei

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Prazul si ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ulei intr-o tigaie ( sau unt daca e de dulce) si se adauga prazul si ceapa, se calesc pana se inmoaie bine prazul, se adauga o lingurita...Citeste continuarea

Budinca cu gris si branza de vaci

Postat de: momo121 in Mancare copii

        Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...Citeste continuarea

Mancare de conopida

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Se pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată,...Citeste continuarea

Desert budinca de gris cu visine si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se scot vișinele din borcan și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se amestecă grisul cu: zahărul, vanilia și coaja de lime. Se adaugă laptele fierbinte,...Citeste continuarea

Aperitiv tocinei de cartofi cu...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o...Citeste continuarea

Mucenici cu aluat de cozonac -...

Postat de: Ina in Dulciuri

Pregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune". Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si...Citeste continuarea

Desert tort 8 Martie

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, apoi se adaugă îndulcitor – eu am pus 5 ml de îndulcitor,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca de cocos...

Postat de: PieleAlina in Prajituri

Foile cu cacao Pentru foile cu cacao se cerne faina, praful de copt, cacaua si zaharul pudra, se adauga untul moale si taiat cubulete si 2 linguri de lapte. Daca este necesar se mai adauga o...Citeste continuarea

Aperitiv budinca rest, restul e...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert cartofii in coaja, punem sare in apa care fierb cartofii. Cat timp fierb taiem ceapa si mararul, intr-un castron amestecam urda cu branza de capra si cea de vaca. Peste amestecul de...Citeste continuarea

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se pregătesc cremele pentru tort. Se fierb tari patru ouă, se răcesc, se curăță de coji și se răzuiesc pe răzătoarea fină, după care se mixează cu untul și cu...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si crema...

Postat de: PieleAlina in Prajituri

Foi: Intr-un bol se amesteca apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim usor cu un tel, pana se topeste putin zaharul. Faina si praful de copt se cern, apoi incepem...Citeste continuarea

Desert placinta dobrogeana

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.  Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire....Citeste continuarea

Sfintisori moldovenesti impletiti,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina (cu praful de sare) în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul căreia se pun: drojdia mărunțită, gălbenușurile, untul feliat,...Citeste continuarea

Paste cu broccoli si piept de pui -...

Postat de: caroline in Paste

Cum se prepara Paste cu broccoli si piept de pui - Reteta rapida si sanatoasa Pieptul de pui il spalam si il taiem fasii potrivite ca marime. Punem putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si...Citeste continuarea

Desert mucenici cu aluat de cozonac

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se...Citeste continuarea

Supa de legume, cu perisoare de...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie...Citeste continuarea

Placinta cu leurda si urda

Postat de: MonicaHoroiu in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un castron. Presărăm sarea.  Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină.  Frământăm aluatul adăugând câte...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...Citeste continuarea

Navarin – tocana frantuzeasca de...

Postat de: Ksenya in Slow Cooker

Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place....Citeste continuarea

Chiftele de ton

Postat de: caroline in Ton

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.  Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii...Citeste continuarea

Desert negresa cu fulgi de cocos

Postat de: auragiuverdea1990 in Prajituri

Mixez untul topit si racit cu zaharul si cele 4 oua. Adaug apoi fulgii de cocos si pudra de roscove, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si laptele, compensand. Torn in tava tapetata...Citeste continuarea

Supa crema de urzici cu leurda

Postat de: merisor67 in Supe

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de padure

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului...Citeste continuarea

Salata de dovleac copt si sfecla rosie

Postat de: MonicaHoroiu in Salate

Coacem dovleacul si sfecla, pentru 40 minute, apoi le curatam si le taiem cubulete. Taiem frunzele de salata si ardeiul iute. Mie imi place la nebunie combinatia dintre dulceata dovleacului si...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de biscuiti,...

Postat de: MonicaHoroiu in Torturi

Sfărâmam biscuiții, fie prin metoda clasică (pusi în punga si batuti bine cu facaletul/ciocanul de snitele) fie cu ajutorul unui robot de bucatarie.  Topim untul și...Citeste continuarea

Desert pasca cu iaurt si ciocolata

Postat de: MonicaHoroiu in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile spuma.   Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei. Presărăm grisul peste iaurt și...Citeste continuarea

Tagliatelle la tigaie, cu unt si...

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea

Peste afumat la cuptor

Postat de: antici_gabytza in Peste

Spalam peștii si ii curatam daca e cazul, eu i-am afumat acasa asa ca erau deja curatati de mine. Curatam cepele si le tocam. Punem in tava uleiul impreuna cu lingurile de bulion si ceapa...Citeste continuarea

Desert pateuri cu gem de gutui

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural. Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da...Citeste continuarea

Gulas de porc cu cartofi si galuste

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul....Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie...Citeste continuarea

Sos bolognese pentru paste la...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Cand s-a incins adauga ceapa taiata cubulete, usturoiul maruntit si morcovul dat pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Somon la aburi cu salsa de mango la...

Postat de: Oana in Multicooking

  Se unge fileul de somon cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie si se presara cu susan. Se asaza pe gratarul de gatit la aburi in Multicooker-ul...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti la...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand...Citeste continuarea

Aperitiv gogosi cu porumb

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si anume: faina, praf de copt si sarea. In alt vas se bat ouale si apoi se adauga laptele. Se amesteca  cele doua compozitii si se adauga...Citeste continuarea

Placinta mediteraneana

Postat de: simona72 in Ton

Pentru aluat: asa cum v-am obisnuit, simplu, la robotul de bucatarie. Se pune faina, untul taiat cubulete si sarea in bolul robotului. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem un aluat nisipos. Se...Citeste continuarea

Desert mere coapte in cuptor, cu...

Postat de: vasimur in Dulciuri

Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide,...Citeste continuarea

Salata de vinete, cu smantana si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă. A doua zi se tamponează cu hârtie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]