Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand vad mere, simt deja gustul prajiturii cu mere pe care o iubesc pur si simplu!
Umplutura:
Zahar pudra pentru decor
Aluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de minute.
Intre timp se spala, se curata si se razuie merele pe razatoarea mare.
Aluatul se imparte in doua ( l-am cantarit), se intind foile, eu le intind usor pe foaia de copt pe care am presarat faina.
In tava tapetata clasic cu ulei si faina, am asezat prima foaie, am pus merele, deasupra, zaharul, scortisoara si vanilia si am acoperit cu a doua foaie de aluat. Foaia am intepat-o usor pe toata suprafata cu o furculita.
Prajitura am copt-o apoximativ 50 de minute in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.
Cand s-a racit prajitura, am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna la desert delicios!
1
este o prajitura fara zahar in aluat, zaharul din umplutura si cel pudra de decor o indulcesc perfect.