Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor

de anuta in Mancare copii, 26 Iun 2019 | 5380 vizualizari

 

Meniu pentru copii!
Sarmalute delicioase din carne de curcan pentru copilasi mici,pitici si voinici!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de curcan,
  • o cescuta de orez,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • amestec de condimente uscate(cimbru,oregano,maghiran,dafin),
  • 1 lingura de pasta de tomate,
  • 1 varza potrivit de mare murata,
  • un pic de afumatura,
  • 2-3 foi de dafin,
  • ulei de masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor:

Se amesteca carnea tocata cu orezul spalat si scurs bine, cu ceapa taiata marunt, verdeata maruntita, uleiul de masline (cca 100 ml) sarea, condimentele. Se amesteca bine compozitia, se poriveste gustul dupa referinta cu sare si arome. Se lasa cca 30 minute, sa se intrepatrunda aromele. Eu las compozitia peste noapte in frigider.
Intre timp spalam varza in mai multe ape reci, se stoarce bine, presand-o in maini, apoi scoatem cu un cutit frunzele de sarmale, indepartand cotoarele daca este cazul. Se infasoara cate o lingura de amestec in cate o foaie de varza potrivit de mare (se taie in 2 daca frunza este mai mare), se infasoara bine, indesand capetele in interior cu degetul, apoi se asaza una langa alta in cratita, pana se termina compozitia.

Deasupra sarmalutelor asezam cateva bucatele de afumatura si restul ramas de varza, tocata marunt. Se dilueaza pasta de tomate in apa si se toarna deasupra. Se presara cateva foi de dafin, se completeaza cu apa cat sa acopere bine sarmalele si dam cratita la cuptor, la foc domol.

Cand incep sa fiarba, dam focul mic si lasam aproape o ora, pana se rumenesc frumos deasupra. Daca vrem sa iasa un pic mai grase, adaugam deasupra si un gat de ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.06.2019, 21:00

Ce bune mai sunt si ce frumos s-au rumenit!

vasimur 1

28.06.2019, 08:57

dantes 1

28.06.2019, 14:25

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine