Imi plac tare mult chiftelutele de dovlecei si le consider un aperitiv foarte gustos si foarte versatil, poti varia ingredientele dupa pofta, astazi am ales dovleceii galbeni care sunt mult mai cremosi si mai potriviti si le-am preparat cu usturoi verde si marar, au iesit minunate!
Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti).
Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
Se incinge uleiul in tigaie, se pune cate o lingura din compozitie si se prajesc chiftelutele la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Chiftelutele se scot pe hartie absorbanta si apoi se muta pe un platou. Eu i-am servit cu tzatziki si salata de rosii intr-o delicioasa combinatie.