Un succes total pentru copilasii mei tare mofturosi cand vine vorba de fel principal, asa ca m-am gandit sa le fac o farfurie vesela si plina de culoare :)
S-au umplut burticile si eu am fost tare multumita ca s-a meritat sa ma "coc" si eu alaturi de preparate in cuptor fiind foarte cald afara :D
"meniu copii"
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine toate ingredientele.
Punem acest amestec intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana obtinem o pasta, pe care o punem inapoi in bol, apoi adaugam oul batut foarte putin si pesmetul, amestecam pana la omogenizare. (Daca considerati ca mai trebuie putin pesmet se mai poate pune 10g, in functie de cat de mare este oul).
Cu pasta obtinuta formam batoane in forma de mici si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pentru 30-35 minute sau pana devin usor aurii deasupra.
Intre timp ne ocupam si de garnitura pentru a baga tavile la cuptor odata.
Cartoful si morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem pai, apoi ii asezam pe o tava mare de aragaz si ii condimentam cu gust cu diverse condimente (eu am ales condimente pentru cartofi) si uleiul. Amestecam cu mana si ii asezam pe toata suprafata tavii, sa nu fie suprapusi.
Dam tava la cuptor pana sunt usor rumeni.
Servim pe farfurie speciala pentru ca pofta sa fie mare alaturi de putin kechup! :)
A fost un succes acest pranz copios!