Un desert apreciat foarte mult de cei ai casei, cat si de musafiri mai ales in zilele caniculare.
Am inlocuit zaharul si biscuitii cu indulcitor si pesmet sa poata fi savurat si de cei care au probleme cu glicemia. Imi place ce a iesit ...a fost delicios!!!
Topim untul si-l amestecam cu pesmetul si un pic de vanilie.
Gelatina( 20 gr) se pune la hidratat, apoi o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Amestecul (de pesmet) il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil dupa ce am capitonat fundul tavi cu hartie de copt. Presam bine amestecul cu ajutorul unei linguri dupa care dam tava la frigider pana pregatim crema.
Mixam branza de vaci cu indulcitorul, vanilia, iaurtul, iar la sfarsit adaugam frisca batuta si gelatina.
Capsunile spalate si curatate se taie in jumatati si se aseaza pe marginea formei detasabile peste blatul de pesmet.
Turnam crema de branza peste blatul de pesmet si nivelam cu o lingura. Eu am pus doua linguri de jeleu peste crema de branza si m-am jucat un pic cu furculita amestecand foarte usor. Dam tava la rece pentru 3-4 ore.
Capsunile spalate si curatate se dau prin blender, le facem piure dupa care le punem pentru 5 minute pe foc. Cand sosul de capsuni este inca caldut adaugam gelatina hidratata(10 gr) Dupa ce s-a racit sosul de jeleu il turnam peste crema de branza si-l dam la frigider pana a doua zi.
Inainte de a servi scoatem tava de la frigider si o lasam la temperatura camerei pentru 7-10 minute dupa care trecem la scoaterea inelului detasabil cu multa atentie.
Portionam prajitura cu ajutorulul unui cutit trecut prin apa ferbinte pentru a taia cat mai frumos feliile.
Pofta buna!
1
gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj
2
inainte de a servi se scoae tava de la frigider si se lasa la temperatura camerei pentru 7-10 minute
3
folosim un cutit trecut prin apa ferbinte pentru a taia cat mai frumos feliile