Perfecte la micul dejun!
Umplutura:
Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea.
Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40 de minute la crescut.
Intre timp se amesteca branza cu oul si se lasa deoparte.
Ierburile se spala se toaca marunt si se amesteca cu uleiul de masline.
Cu mainile unse cu ulei de masline, se pliaza aluatul de doua trei ori si se rup sase bucati din el.
Fiecare bucata( sub forma de minge) se asaza in tava tapetata cu pergament si se apasa cu degetele in mijloc facand loc pentru umplutura de branza. Nu va straduiti sa arate perfect, sunt chifle rustice.
Se pune cate o lingura de branza si deasupra cate o lingurita de ulei cu ierburi.
Se mai lasa aluatul 20 de minute la crescut si se coc chiflele pana se rumenesc, in jur de 30 de minute.
Chiflele sunt foarte gustoase si miros imbietor.