La noi se numesc turte, in alte zone ale tarii placinte, scoverze asa ca indiferent cum s-or numi sunt DELICIOASE. De obicei la fac doar cu telemea acum am testat in aceasta combinatie cu ceapa si marar, sunt SUPER BUNE chiar si simple fara nici o umplutura. Asa de bune au fost ca nu am apucat sa fac poze mai multe :)) daca am reusit sa va fac pofta va invit sa le probati.
Pofta buna!
Intr-un bol cernem faina. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in mijlocul fainii si incepem a adauga cate un pic din lapte si framantam ...adaugam oul si zaharul framantam, incorporam tot laptele in faina, la urma se pune sarea si uleiul framantand foarte bine... pana se desprinde aluatul de maini. Se lasa aluatul la crescut pentru 30 minute.
Branza telemea data pe razatoare o amestecam cu ceapa verde si mararul( dupa ce au fost spalate si tocate fin)
Impartim aluatul 6 bucati pe blatul infainat, luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie rotunda pe care o vom umple cu compozitia de branza, ceapa si marar, ridicam capetele pe mijloc si cu ajutorul sucitorului incepem a nivela usor pastrand forma rotunda a turtei. Intr-o tigaie ferbinte pe care am pus foarte putin ulei am prajit turta la foc potrivit , cand s-a rumenit frumos am intors o pe cealalta partesa se prajeasca. Dupa ce s-au racorit le servim simple sau cu o cana de lapte.
Pofta buna!