Savarine cu aluat dospit si fructe

de anuta in Mancare copii, 26 Iun 2019 | 1651 vizualizari

 

meniu copii!
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • ulei pentru uns formele
  • sirop:
  • 400 ml apa,
  • 300 g zahar,
  • esenta de rom
  • ornare:
  • 500 ml frisca lichida 
  • 2 kiwi
  • 2 portocale
  • dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu aluat dospit si fructe:

 Se mixeaza oul cu drojdia, sarea, uleiul si laptele caldut, apoi se adauga faina, pana se obtine un aluat moale care curge. Se acopera vasul si se lasa la un loc cald sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Se ung formele cu ulei, apoi se umplu cu aluatul crescut, se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin, apoi se dau la cuptor, pentru cca.20 de minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se lasa se rumeneasca usor, apoi se scot din forme, cat sunt calde si se lasa sa se raceasca.
Se dau in cateva clocote apa si zaharul, pana se dizolva si se leaga putin zaharul, apoi se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca putin.
Savarinele reci se taie in partea suprioara, facand un capacel pe care nu il desprindem de tot, apoi se insiropeaza cu sirop caldut, se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi (sau cu orice fruct dorim).

Capacelele se ung cu dulceata. Se dau putin la rece.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu aluat dospit si fructe" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun rapid si delicios, pentru orice pitic mofturos