Am vazut aceasta reteta la Jamila si mi-a placut tare mult asa ca am pus-o in aplicare, este o reteta rapida si mi-a placut mult ce-a iesit. Am facut aceasta reteta de mai multe ori eu am adaugat si pesmet fata de reteta initiala. Multumesc Jamila pentru reteta!
Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie)
Peste dovleceii scursi de lichid, vom adauga branza telemea data pe razatoare, usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin, ouale si la urma faina, pesmetul si piperul. Din aceasta compozitie luam cu o lingura si formam chiftelute in mana. La formarea chiftelutlor vom folosi mainele umede sa le dam forma. Se prajesc in ulei ferbinte la foc potrivit pe o partea si pe alta pana sunt rumene.
Se pot sevii cu o portie de salata sau cu o cana de iaurt.
Pofta buna!
1
se poate folosi telemea de vaca, oaie, capra.
2
mare atentie la sare , telemeaua fiind sarata nu va fi nevoie de sare multa
3
marar optional( eu am avut de la congelator)