Metoda de preparare a acestei retete este una de durata insa rezultatul este pe masura.
Fructele raman intregi, culoarea frumoasa, viu colorata, foarte parfumata.
Capsunele se spala bine si se elimina coditele.
Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie.
Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop.
A doua zi se pune pe foc, cand incepe sa fiarba, se adauga 400 grame zahar.
Se inlatura spuma care se va forma la suprafata. Din momentul cand incepe sa fiarba, se micsoreaza flacara la minim si se lasa pe foc 8-10 minute.
Se opreste flacara si se lasa pana in ziua urmatoare.
Se pune din nou pe flacara si se repeta procedura ca in in ziua precedenta, doar ca se adauga 300 zahar, se lasa iar 10 minute, se opreste flacara si se lasa la racit pana urmatoarea zi.
In ziua urmatoarea zi se incalzeste dulceata, se adauga zaharul ramas si din momentul fierberii, lasam 5 minute la foc mic.
Se opreste flacara si se distribuie dulceata in borcane spalate si sterilizate.
Se infileteaza bine cu capac si se da sub patura pentru 24 ore.
Dulceata e gata !
Pofta buna!
1
Nu se amesteca dulceata, dupa caz doar se scutura oala.
2
Orice spuma care se formeaza la suprafata, obligatoriu se elimina.
3
Optati pentru capsunele de gradina, chiar daca sunt mai mici, insa gustul este sublim.