Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie

de Rocsi in Mancaruri de post, 25 Iun 2019 | 6717 vizualizari

 

Am descoperit bulgurul nu de foarte mult timp. Eu sunt mai sceptica cand este vorba de noutati, dar am mai intrebat pe unul, pe altul, cam cum este gustul sau si m-am convins sa il incerc. Am pregatit aceasta mancare cu ciuperci si fasole rosie si a iesit foarte, foarte buna, dar in acelasi timp a avut si o consistenta cremoasa, ceea ce m-a incantat si mai mult. Bulgurul mi s-a parut asemanator la gust cu orezul. Deci, daca mai sunt persoane ca mine, mai retinute cand trebuie sa foloseasca produse noi, bulgurul chiar vi-l recomand.

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe verzi
  • 1 morcov mare
  • 1 cutie ciuperci taiate (400 gr)
  • 1 cutie fasole rosie (400 gr)
  • 250 gr rosii decojite in sos tomat
  • 3/4 de cana cu bulgur
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • sare roz de Himalaya
  • piper
  • 1 lingura amestec de legume
  • 3 linguri ulei de rapita
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie:

Scurgeti ciupercile, le spalati si le puneti pe o sita sa se scurga 10 minute. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul decojit il taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa verde, morcovul si ciupercile. Le sotati 2-3 minute. Spalati bulgurul, il adaugati in cratita, amestecati. Le lasati cam 1 minut la sotat, apoi adaugati apa, cat sa acoperiti bine legumele. Presarati sare, piper si amestecul de legume. Puneti un capac, lasati sa fiarba la foc potrivit, amestecati din cand in cand. Daca mai este nevoie de lichid, mai adaugati apa fierbinte. Rosiile decojite le tocati marunt. Fasolea o scurgeti de apa, o clatiti sub un jet de apa. Gustati si cand bulgurul este fiert destul de bine, incorporati fasolea si rosiile tocate. Amestecati, daca mai este nevoie de condimente, mai adaugati. Mai lasati cam 10 minute mancarea pe foc, dar amestecati din cand in cand. Trageti cratita de pe foc si presarati patrunjel verde, tocat marunt. Serviti cu muraturi sau o salata. Incercati reteta si o sa vedeti cat de buna este! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta combo