Ce poate fi mai usor decat sa faci omleta?! Satioasa, gustoasa poate fi servita ca fel principal, asa ca ....sa aveti pofta!
Dovleceii spalati si taiati felii (cat mai subtiri) se presara cu sare si se lasa la scurs.
Ouale se bat bine cu sare si piper, se adauga telemeaua razuita si usturoiul pisat. Aceasta compozitie o turnam peste dovleceii scursi bine de apa si amestecam.
Intr-o tigaie fierbinte, adaugam uleiul si rasturnam bolul in care avem dovleceii amestecati cu ouale, lasam la foc mic pana se patrund bine dovleceii. Intoarcem pe cealalta parte omleta cu ajutorul unui platou. Punem platoul peste tigaie si-l rasturnam invers. Omleta din platou o punem din nou in tigaie pentru a se face si pe partea cealalta.
Pofta buna!
1
recomand a se folosi dovlecei cat mai micuti (tinerei)
2
dovleceii ii vom felia cat mai subtiri posibil
3
atentie... vom folosi focul mic