A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinte Poale-n brau de post, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se face un aluat potrivit de moale din: făină albă, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și la urmă, ulei de floarea soarelui, pentru definitivarea aluatului, care trebuie să fie, în...Citeste continuarea

Desert American chocolate chip cookies

Postat de: Criss in Prajituri

Untul moale se amesteca cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi oul, extractul de vanilie si se omogenizeaza, dupa care se adauga ingredientele uscate (faina amestecata cu sarea si...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci pleurotus

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare....Citeste continuarea

Friptura de curcan cu sos de gutui

Postat de: mirela0911 in Curcan

Pieptul de curcan se spala si se sterge. Se taie in felii groase de cca 1.5 cm sau cum le nimeriti. Intr-un bol se pun uleiul impreuna cu condimentele si se amesteca. Se dau bucatile de carne prin...Citeste continuarea

Frittata cu cartofi si afumatura de...

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit....Citeste continuarea

Baghete frantuzesti

Postat de: ancutsa in Piine

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g...Citeste continuarea

Desert prajitura cu multa ciocolata

Postat de: alinutza2018 in Prajituri

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi (bain marie). Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si cresc in volum. Faina se amesteca cu praful de copt...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu tomate si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Incalziti o tigaie cu ulei in ea . Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile . Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate...Citeste continuarea

Desert buturuga de Craciun

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Rulada: Se separa ouăle și se bat albușurile cu un praf sare, până se obține o bezea, apoi se adaugă gălbenușurile, uleiul, sucul de la două portocale (100...Citeste continuarea

Supa cu baby spanac si smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele .Spalati spanacul si-l scurgeti de apa . Morcovii se taie pe jumatate pe lungime si apoi se feliaza . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul...Citeste continuarea

Piure de dovleac copt, congelat

Postat de: lucy2002 in Conserve

Dovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se  taie in bucati potrivite. Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la...Citeste continuarea

Mix pentru ciocolata calda de casa

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Rupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti. Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine. La final...Citeste continuarea

Desert fursecuri glazurate, asortate

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine.  Din...Citeste continuarea

Salau cu gremolata si orez

Postat de: cristina1985 in Salau

Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu...Citeste continuarea

Desert prajitura Nicoleta

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si...Citeste continuarea

Sarmale de post cu soia

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele.  Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cartofi

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa...Citeste continuarea

Penne rigati cu broccolini si sprot...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se fierb in apa clopcotita  cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece. Broccolini se pun...Citeste continuarea

Desert chec de dovleac copt, aromat...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin. Separam albusul de galbenus. Albusul se bat spuma cu...Citeste continuarea

Varza dulce cu piept de porc afumat

Postat de: lucy2002 in Porc

Curatam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita. Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe...Citeste continuarea

Varza calita de post cu mamaliguta

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Se toacă varza mărunt. Se pregătește o cratiță în care vom pune uleiul, când se încălzește adăugăm varza. Dacă varza e de toamnă vom pune și o ceșcuță de apă și...Citeste continuarea

Desert tort cu crema straciatella...

Postat de: claudiaO in Torturi

Mai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de: sufletista in Conserve

Spalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri (sa avem multa rabdare si manusi ), ii taiem bucati mai mari. La fel procedam si cu ardeii kapia. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau...Citeste continuarea

Desert pere si mere posate in vin

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de ciocolata...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă...Citeste continuarea

Muraturi asortate in saramura

Postat de: sufletista in Muraturi

Fructele si legumele le spalam bine si le curatam de cotoare, seminte. Pe fundul borcanului (spalat si scurs bine de apa), asezam flori de marar,1 bucata de hrean,1 catel de usutroi, felii de...Citeste continuarea

Pasta de ardei kapia

Postat de: sufletista in Conserve

Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina de tocata sau robot de bucatarie. Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun in care am incalzit uleiul inainte. Adaugam...Citeste continuarea

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...Citeste continuarea

Desert pateuri cu branza

Postat de: sufletista in Prajituri

Aluatul il dezghetam la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pana ce se omogenizeaza. Lasam 10 min la rece. Intindem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si crema...

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga...Citeste continuarea

Paine in ou imbunatatita, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli. Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul. Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza....Citeste continuarea

Creveti cu noodles si mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Baconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea...Citeste continuarea

Salata de quinoa, avocado, cartofi...

Postat de: Bucataras in Salate

Spala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit. Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si...Citeste continuarea

Supa de rosii cu zucchini si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovii se taie dupa preferinta . Ceapa se toaca marunt . Zucchini se taie cuburi potrivit de mari . Sotati legumele  in ulei usor .Sarati . Rosiile setaie marunt...Citeste continuarea

Desert placinta combinata cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt....Citeste continuarea

Desert briose reni

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit....Citeste continuarea

Pastrav curcubeu picant -crocant

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza...Citeste continuarea

Salata de rosii cu branza tofu

Postat de: RODIMUR in Salate

Salata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte. Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne. Se spală roșiile și se înjumătățesc. Se scurge...Citeste continuarea

Friptura cu pulpa de porc, cartofi...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea se feliaza . Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare . Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati ....Citeste continuarea

Supa crema de legume, cu tofu si...

Postat de: RODIMUR in Supe

Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu pate de ficat...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ficateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt ....Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu mazare verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Morcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun...Citeste continuarea

Friptura de porc cu bere

Postat de: claudiaO in Porc

Carnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o...Citeste continuarea

Ardei copti cu branza

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Ardeii copti ii curatam de pielita, seminte si cotoare, avem grija sa ramana intregi. Intr-un vas amestecam branzeturile cu condimente dupa gust, adaugam ceapa data prin razatoare si scursa...Citeste continuarea

Desert panettone de post

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

     Se spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare.    In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric....Citeste continuarea

Desert clatite tricolore

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat...Citeste continuarea

Reteta rapida de fasole cu carnati...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu mix de legume,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem...Citeste continuarea

Salata de conopida Fagaras

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida fiarta se toaca marunt . Merele se taie cubulete . Amestecati intr-un vas  branzica Fagaras cu sana , ulei , sare zeama de lamaie si piper . Adugati acum...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]