Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Placinte Poale-n brau de post, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe face un aluat potrivit de moale din: făină albă, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și la urmă, ulei de floarea soarelui, pentru definitivarea aluatului, care trebuie să fie, în...Citeste continuarea
Desert American chocolate chip cookies
Postat de: Criss in PrajituriUntul moale se amesteca cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi oul, extractul de vanilie si se omogenizeaza, dupa care se adauga ingredientele uscate (faina amestecata cu sarea si...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci pleurotus
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare....Citeste continuarea
Friptura de curcan cu sos de gutui
Postat de: mirela0911 in CurcanPieptul de curcan se spala si se sterge. Se taie in felii groase de cca 1.5 cm sau cum le nimeriti. Intr-un bol se pun uleiul impreuna cu condimentele si se amesteca. Se dau bucatile de carne prin...Citeste continuarea
Frittata cu cartofi si afumatura de...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit....Citeste continuarea
Baghete frantuzesti
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g...Citeste continuarea
Desert prajitura cu multa ciocolata
Postat de: alinutza2018 in PrajituriCiocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi (bain marie). Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si cresc in volum. Faina se amesteca cu praful de copt...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu tomate si...
Postat de: mihaelar63 in PorcIncalziti o tigaie cu ulei in ea . Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile . Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate...Citeste continuarea
Desert buturuga de Craciun
Postat de: ancutsa in PrajituriRulada: Se separa ouăle și se bat albușurile cu un praf sare, până se obține o bezea, apoi se adaugă gălbenușurile, uleiul, sucul de la două portocale (100...Citeste continuarea
Supa cu baby spanac si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele .Spalati spanacul si-l scurgeti de apa . Morcovii se taie pe jumatate pe lungime si apoi se feliaza . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul...Citeste continuarea
Piure de dovleac copt, congelat
Postat de: lucy2002 in ConserveDovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se taie in bucati potrivite. Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la...Citeste continuarea
Mix pentru ciocolata calda de casa
Postat de: rocsi_1612 in BauturiRupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti. Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine. La final...Citeste continuarea
Desert fursecuri glazurate, asortate
Postat de: ancutsa in DulciuriSe bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine. Din...Citeste continuarea
Salau cu gremolata si orez
Postat de: cristina1985 in SalauGremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu...Citeste continuarea
Desert prajitura Nicoleta
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si...Citeste continuarea
Sarmale de post cu soia
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postAlegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele. Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cartofi
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa...Citeste continuarea
Penne rigati cu broccolini si sprot...
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa clopcotita cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece. Broccolini se pun...Citeste continuarea
Desert chec de dovleac copt, aromat...
Postat de: lucy2002 in DulciuriPunem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin. Separam albusul de galbenus. Albusul se bat spuma cu...Citeste continuarea
Varza dulce cu piept de porc afumat
Postat de: lucy2002 in PorcCuratam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita. Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe...Citeste continuarea
Varza calita de post cu mamaliguta
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postSe toacă varza mărunt. Se pregătește o cratiță în care vom pune uleiul, când se încălzește adăugăm varza. Dacă varza e de toamnă vom pune și o ceșcuță de apă și...Citeste continuarea
Desert tort cu crema straciatella...
Postat de: claudiaO in TorturiMai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute
Postat de: sufletista in ConserveSpalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri (sa avem multa rabdare si manusi ), ii taiem bucati mai mari. La fel procedam si cu ardeii kapia. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau...Citeste continuarea
Desert pere si mere posate in vin
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de ciocolata...
Postat de: panacris in DulciuriSe prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă...Citeste continuarea
Muraturi asortate in saramura
Postat de: sufletista in MuraturiFructele si legumele le spalam bine si le curatam de cotoare, seminte. Pe fundul borcanului (spalat si scurs bine de apa), asezam flori de marar,1 bucata de hrean,1 catel de usutroi, felii de...Citeste continuarea
Pasta de ardei kapia
Postat de: sufletista in ConserveArdeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina de tocata sau robot de bucatarie. Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun in care am incalzit uleiul inainte. Adaugam...Citeste continuarea
Desert cornuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...Citeste continuarea
Desert pateuri cu branza
Postat de: sufletista in PrajituriAluatul il dezghetam la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pana ce se omogenizeaza. Lasam 10 min la rece. Intindem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si crema...
Postat de: Criss in PrajituriPentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga...Citeste continuarea
Paine in ou imbunatatita, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli. Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul. Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza....Citeste continuarea
Creveti cu noodles si mazare verde
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareBaconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea...Citeste continuarea
Salata de quinoa, avocado, cartofi...
Postat de: Bucataras in SalateSpala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit. Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si...Citeste continuarea
Supa de rosii cu zucchini si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovii se taie dupa preferinta . Ceapa se toaca marunt . Zucchini se taie cuburi potrivit de mari . Sotati legumele in ulei usor .Sarati . Rosiile setaie marunt...Citeste continuarea
Desert placinta combinata cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt....Citeste continuarea
Desert briose reni
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit....Citeste continuarea
Pastrav curcubeu picant -crocant
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza...Citeste continuarea
Salata de rosii cu branza tofu
Postat de: RODIMUR in SalateSalata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte. Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne. Se spală roșiile și se înjumătățesc. Se scurge...Citeste continuarea
Friptura cu pulpa de porc, cartofi...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se feliaza . Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare . Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati ....Citeste continuarea
Supa crema de legume, cu tofu si...
Postat de: RODIMUR in SupeLegumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu pate de ficat...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFicateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt ....Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu mazare verde si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun...Citeste continuarea
Friptura de porc cu bere
Postat de: claudiaO in PorcCarnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o...Citeste continuarea
Ardei copti cu branza
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeArdeii copti ii curatam de pielita, seminte si cotoare, avem grija sa ramana intregi. Intr-un vas amestecam branzeturile cu condimente dupa gust, adaugam ceapa data prin razatoare si scursa...Citeste continuarea
Desert panettone de post
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare. In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric....Citeste continuarea
Desert clatite tricolore
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat...Citeste continuarea
Reteta rapida de fasole cu carnati...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeCurățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu mix de legume,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTopim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem...Citeste continuarea
Salata de conopida Fagaras
Postat de: mihaelar63 in SalateConopida fiarta se toaca marunt . Merele se taie cubulete . Amestecati intr-un vas branzica Fagaras cu sana , ulei , sare zeama de lamaie si piper . Adugati acum...Citeste continuarea