Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99) si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.
Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.
Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.
Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.
Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.
Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.
Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.
Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.
Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.
Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.
Se lasa la frigider 30 de minute.
Se serveste rece.
Pofta Buna!