Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2020 | 3590 vizualizari

 

Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99)  si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii franzela
  • 1 legatura marar
  • boia
  • piper
  • sare
  • Pentru maioneza
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingurita mustar
  • 150ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pentru salata
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml otet
  • 100 ml apa
  • sare 
  • 150 g smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana:

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.

Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.

Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.

Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.

Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.

Se lasa la frigider 30 de minute.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne si legume, la cuptor