Desert prajitura cu crema de castane

de Dea_Dea in Prajituri, 28 Mar 2020 | 3491 vizualizari

 

Pentru mine este o prajitura speciala, am facut-o de Sf. Ion, de ziua tatalui meu, care este sus in cer, mai mult de atat este si tare delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 250 gr. pireu de castane
  • 4 linguri zahar
  • 3-4 picaturi de esenta de rom
  • 600 ml frisca lichida(smantana dulce pentru frisca)
  • 100 gr lapte condensate
  • SIROP:
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • Se amesteca impreuna.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de castane:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt.

Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min, in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata, lasam blatul la racit.

Crema:
Prima data amestecam intr-un castron pireul de castane cu zaharul si esenta de rom, apoi punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem, cand incepe sa se ingroase, adaugam pireul de castane si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita.

ASAMBLARE:
Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o treime din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am pus niste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa