Guliile se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea ( pe cartea care feliaza) si se lasa cu sare pentru jumatate de ora.
Intre timp ceapa se razuie pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei, cand devine lucioasa se adauga carnea tocata. Se amesteca pana ce carnea isi schimba culoarea apoi se adauga un pahar de apa si se fierbe. Se condimeneteaza dupa gust cu sare si piper. Se fierbe pana cand se evapora toata apa pe care ati adaugat-o daca a mai fost necesar pentru fierberea carnii.
Intre timp orezul se spala si se pune si el sa fiarba in apa cu sare. Cand este fiert se scurge si se amesteca cu compozitia de carne tocata gatita.
Intr-o oala se pune apoi un strat de gulii razuite, unul de carne amestecata cu orez si deasupra smantana. Se continua sa se puna pe straturi guluu+carne cu prez+smantana pana la terminarea compozitiilor.
Oala se da la cuptor pentru 45 de minute .
Se serveste alaturi de smantana daca se mai doreste sa se puna deasupra.