O reteta pe care am gandit-o eu intr-o zi cu inspiratie (cu ce aveam prin frigider-camara) si a devenit reteta noastra favorita facuta cu fileuri de peste. Aromat, picant-ideal alaturi de un orez alb parfumat.
Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.
Intr-o cratita/tigaie cu capac punem ulei de masline si ceapa, ardeii,rosiile la calit; putem pune si o foaie de dafin daca ne place.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam sare, piper, curry, pasta de rosii si la urma aduagam vinul; lasam sa scada si sa devina cremos. Adaugam pestele, punem capacul, lasam 2-3 minute, apoi intoarcem filetele pe cealalta parte. Mai lasam sa se fiarba in sos, apoi turnam laptele de cocos. Gustam sa vedem daca mai adaugam condimente, nu uitam chilly picant -sau sos picant; mAi lasam 2 minute sa se ingroase putin sosul.
Acoperim si stingem focul.
Intre timp am facut un orez alb. Eu am ales orezul jasmine (sau basmati e ff bun), am fiert cu putin ulei de malsine si apa, am pus sare si o bucatica de scortisoara in batos. Ii da un parfum special-ideal cu reteta aceasta.
Nu uitati vinul alb alaturi. Pofta mare!