Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

de cristeena20 in Peste, 27 Mar 2020 | 3300 vizualizari

 

O reteta pe care am gandit-o eu intr-o zi cu inspiratie (cu ce aveam prin frigider-camara) si a devenit reteta noastra favorita facuta cu fileuri de peste. Aromat, picant-ideal alaturi de un orez alb parfumat.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste (fara oase)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 rosii bine copate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ulei de masline,sare,piper alb
  • curry
  • chilly
  • 1 pahar lapte de cocos
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cana orez jasmine
  • 2 cani apa
  • o bucatica baton de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos:

Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

Intr-o cratita/tigaie cu capac punem ulei de masline si ceapa, ardeii,rosiile la calit; putem pune si o foaie de dafin daca ne place.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam sare, piper, curry, pasta de rosii si la urma aduagam vinul; lasam sa scada si sa devina cremos. Adaugam pestele, punem capacul, lasam 2-3 minute, apoi intoarcem filetele pe cealalta parte. Mai lasam sa se fiarba in sos, apoi turnam laptele de cocos. Gustam sa vedem daca mai adaugam condimente, nu uitam chilly picant -sau sos picant; mAi lasam 2 minute sa se ingroase putin sosul.

Acoperim si stingem focul.

Intre timp am facut un orez alb. Eu am ales orezul jasmine (sau basmati e ff bun), am fiert cu putin ulei de malsine si apa, am pus sare si o bucatica de scortisoara in batos. Ii da un parfum special-ideal cu reteta aceasta. 

Nu uitati vinul alb alaturi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav italian