Gratin de dovlecei si morcovi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 31 Mar 2020 | 2215 vizualizari

 

O reteta de legume cu un pic de faina de naut.
Am pus un pic de branza frantuzeasca si am acompaniat-o de un sos cu iaurt. 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei bio
  • 2 morcovi bio
  • 3 linguri faina de naut
  • 2 oua
  • 60 gr de branza cu mucegai 'Bresse Bleu'
  • rosii cherry
  • ierburi de Provence
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Pentru sos:

  • 1 iaurt grec
  • 1 catel de usturoi
  • 5 foi verzi de menta
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei si morcovi:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati si curatati legumele.

Dati pe razatoare dovleceii si morcovii.

Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua.

Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice.

Varsati compozitia  intr-o forma unsa - 20/20 cm.

Taiati branza bucatele si puneti-o deasupra.

Decorati daca doriti si daca aveti cu rosii cherry.

Varsati un pic de ulei deasupra si dati la cuptor timp de 35-40 minute.

Pregatiti sosul.

Amestecati iaurtul cu usturoiul pisat si foile de menta taiate marunt.

Puneti sare si boia de ardei, amestecati si dati la rece.

Serviti cald cu sosul rece.

 

https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia