Daca doriti o supa rapida si consistenta, incercati reteta de mai jos.
Din categoria ce ai prin frigider sau congelator.
Ciuperci puteti pune de care aveti.
Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii.
Adaugam morcovul spalat si taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat si taiat grosier. Amestecam.
Acoperim si la foc mic mai lasam 1 minut.
Adaugam ciupercile decongelate si taiate grosier lasam inca cateva minute, apoi si cartofii curatati, taiati dupa cum va place si prazul taiat rondele fara frunze (frunzele le adaugam la sfarsit). Amestecam si turnam 2 litri supa de legume fierbinte sau apa.
Lasam totul la fiert 20 minute la foc mic.
Adaugam branza topita, amestecam pana se dizolva complet. Lasam 2 minute.
Adaugam la sfarsit frunzele de praz.
Se serveste cu patrunjel tocat si ardei iute!
Pofta mare!
1
In timpul postului nu adaugati branza topita.
2
Pentru o savoare mai pronuntata, branza topita de preferat sa fie cu gust de ciuperci.
3
Fierbeti supa la foc mic.
4
Lasati legumele al dente, asfel au alt gust.