Melanzane caprese - vinete caprese

de mihaelar63 in Salate, 1 Apr 2020 | 3119 vizualizari

 

 Reteta am  preluat-o de la italieni. Se pot folosi si vinete la grill. Pentru un plus de consistenta am folosit varianta celor impanate. Am preparat vinetele la cuptor, ocolind traditionala si paguboasa lor prajire in baie de ulei.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 8 linguri pesmet
  • ulei pentru pulverizat
  • mozzarella di bufala-mozzarela cremosa din lapte de bivolita
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane caprese - vinete caprese:

  1. Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc.
  2. Feliati rondele vinetele si le sarati.
  3. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare.
  4. Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si pesmet.
  5. Asezati rondelele impanate in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Pulverizati putin ulei peste vinete si le dati la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca.
  7. Spalati, curatati si feliati rosiile.
  8. Serviti feliile de vinete intercalate cu cele de rosii alaturi de mozzarella si busuioc verde proaspat.
  9. Presarati daca doriti pe deasupra piper negru macinat.

Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare. Acest truc si explicatia, l-am luat de la chef Jamie Oliver.Stiam ca este indicat acest mod de curatare al vinetelor pentru prajire, dar nu si de ce. Recent am aflat ,, adevarul " :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane caprese - vinete caprese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata Coleslaw