O reteta rapida si buna.
Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute.
In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la inbusit sub capac la foc mic, timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam ciupercile peste carne, amestecam si lasam 2 minute.
Desfacem faina in lapte, o trecem prin sita ,pentru a evita cocoloasele formate, adaugam smantana, amestecam si turnam compozitia peste ciuperci si pui.
Amestecam si lasam la foc mic 6-8 minute, daca e nevoie sa ajungeti la consistenta dorita, mai adaugati lapte cald sau apa.
Potriiti de sare si piper.
La sfarsit adaugati parmezanul ras si serviti cald ornat cu usturoi verde sau marar.
Pofta buna!
1
Alegeti ciupercile mai mici daca aveti posibilitatea sa alegeti
2
Puteti adauga si o lingurita de parika
3
Fierbeti preparatul la foc mic pentru a evita prinderea sosului de fond.