Daca vreti o reteta rapida ,dar si gustoasa,de post,va recomand aceasta reteta! Se face destul de usor,si e si foarte gustoasa! Veti vedea ca o sa o faceti si cu alte ocazii,nu numai in zi de post!
Vinetele se curata pijama: o data da, o data nu, veti vedea in poze.
Dovleceii nu ii curatam de coaja. Atat vinetele cat si dovlecii ii taiem rondele nu prea subtiri si apoi le calim pe rand intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei si putina apa, cu capacul pus, cateva minute.
Dupa ce le-am terminat, asezam intr-o tava un rand de vinete, apoi un rand de dovlecei si tot asa pana terminam. Pe fiecare rand presaram sare, piper si delikat, si stropim cu putin ulei.
Ultimul strat va fi de rosii taiate pe lungime si asezate pe toata suprafata. La fel presaram sare, piper, stropim cu ulei.
Sucul de rosii ramas din conserva il amestecam cu o lingura de pasta de tomate, impreuna cu cei doi catei de usturoi dati pe razatoarea mica si putina apa si il turnam peste compozitia din tava! Dam tava la cuptor aproximativ 30-40 de minute!
1
Nu uitam sa si intoarcem legumele cand le punem la calit! Le lasam foarte putin:1-2 minute pe fiecare parte, pentru a ramane ferme, nu foarte moi!