Paine impletita, cu lapte si oua

de Ancutsa in Piine, 2 Apr 2020 | 1996 vizualizari

 

Vă prezint azi o pâine de casă, împletită, cu lapte și ouă. Toată lumea era nerăbdătoare să încerce o pâine nouă, însă pâinea cere timp, așa că a trebuit să așteptăm cuminți. A ieșit atât de pufoasă și bună și a mers foarte bine cu cremă de brânză și dulceață de fructe de pădure.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă + 50 ml apă + 50 g făină pentru maia,
  • 200 ml apă caldă,
  • 100 ml lapte,
  • 700 g făină,
  • 1 linguriţă (rasă) sare,
  • 2 ouă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu lapte si oua:

 

Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut 30 de minute.

 Se adaugă restul de apă, laptele cald, sarea. Se bat cele două ouă, se toarnă din ele în aluat, dar aveți grijă să păstrați puțin și pentru uns. Se adaugă apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând ușor până se obţine un aluat pufos. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul.

 Se răstoarnă aluatul pe masa înfăinată, se frământă aluatul, până capătă consistență, apoi se împarte în 3 bucăți. Se ia fiecare bucată de aluat și se lungește, apoi se împletesc aceste fâșii.

Se transferă pâinea într-o tavă  pregătită cu foaie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la crescut încă o oră.

Se îndepărtează folia, se unge pâinea cu oul păstrat mai devreme și se dă la cuptor, la foc mediu, 15 minute, apoi se dă focul mic şi se mai lasă încă 35 de minute, în total 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru).

 

Timp de pregătire: 3h

Timp de coacere: 50 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/paine-impletita-cu-lapte-si-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu lapte si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?