Talmes-balmes

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2020 | 8165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 3 pahare malai
  • 11 pahare apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura
  • 450 g branza telemea de oaie
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • cascaval ras pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Talmes-balmes:

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Ouale se fierb, se curata si se taie marunt.

Intr-un castron se amesteca ouale fierte cu branza rasa si smantana.

Intr-un vas mai mare se pune jumatate din mamaliga moale.

Se pune amestecul de branza si deasupra restul de mamaliga.

Se amesteca bine si este gata.

Se serveste calda si se orneaza farfuria cu cascaval ras.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza topita