Talmes-balmes

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2020 | 8506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 3 pahare malai
  • 11 pahare apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura
  • 450 g branza telemea de oaie
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • cascaval ras pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Talmes-balmes:

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Ouale se fierb, se curata si se taie marunt.

Intr-un castron se amesteca ouale fierte cu branza rasa si smantana.

Intr-un vas mai mare se pune jumatate din mamaliga moale.

Se pune amestecul de branza si deasupra restul de mamaliga.

Se amesteca bine si este gata.

Se serveste calda si se orneaza farfuria cu cascaval ras.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca rapida cu pui si legume