Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Bazlama - Painici turcesti cu iaurt...
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu zeama de varza
Postat de: merisor67 in CiorbeMai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar...Citeste continuarea
Desert prajitura Greta Garbo
Postat de: lucy2002 in PrajituriPunem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut...Citeste continuarea
Desert bomboane Raffaello cu...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf. Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si...Citeste continuarea
Copanele de pui in sos de vin
Postat de: mirela0911 in PuiIntr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...Citeste continuarea
Japoneze cu lapte si unt
Postat de: lucy2002 in PiineDrojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza. Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozzarella
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor cu sos de...
Postat de: lucy2002 in PorcCondimentam feliile de carne cu sare si piper. Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica. Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat din albus...
Postat de: lucy2002 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de nuci si...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în...Citeste continuarea
Platou cu chiftele la cuptor si legume
Postat de: ancutsa in PorcSe dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de...Citeste continuarea
Thai red curry cu legume
Postat de: Bucataras in SupeIncinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida. Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3...Citeste continuarea
Peste si lapti - la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de peste si laptii se spala . Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in...Citeste continuarea
Salata fina de vinete, cu maioneza,...
Postat de: RODIMUR in SalateVinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță cepele,...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu afumatura
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient. Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. ...Citeste continuarea
Merluciu pane
Postat de: violeta30 in PesteFileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici. Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun...Citeste continuarea
Legume la aburi
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele...Citeste continuarea
Cremes delicios - Reteta cu aluat...
Postat de: trifadalia in PrajituriCum se prepara Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se...Citeste continuarea
Desert prajitura Irinuca
Postat de: trifadalia in PrajituriCele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte...Citeste continuarea
Clatite aperitiv, cu cartofi si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele...Citeste continuarea
Crochete de ton
Postat de: xana in PesteTaiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...Citeste continuarea
Sufleu de conopida cu kaizer
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeMai întâi trebuie opărită conopida. Se desface în buchețele, se spală și se scufundă într-o oală cu apă clocotindă în care am adăugat și sare. Se...Citeste continuarea
Vinete cu cartofi in straturi la...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund. Vinetele le...Citeste continuarea
Desert domuri cu cafea, ciocolata...
Postat de: ancutsa in DulciuriBaza-fursecurile: se topește ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi. Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un...Citeste continuarea
Toast cu ou posat si avocado
Postat de: Bucataras in SandvisuriTaie un avocado in doua, indeparteaza samburele si scoate miezul intr-un bol. Stropeste cu zeama de lime, paseaza, apoi adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, sare si piper. Pune coriandru verde...Citeste continuarea
Desert bilute de cacao cu cirese...
Postat de: Dea_Dea in DulciuriIn primul rand macinam biscuitii. Punem intr-o oala pe foc apa, zaharul si untul; cand se topeste untul, se adauga biscuitii macinati si cacaua. Se amesteca bine si se adauga esenta de rom dupa...Citeste continuarea
Supa crema cu broccoli
Postat de: Trifoicupatrufoi in SupeIntr-o craticioara punem la fiert apa cu putina sare si apoi adaugam broccoli. Lasam sa fiarba 7-8 minute. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intre timp calim in ulei ceapa taiata marunt. Dupa...Citeste continuarea
Ciorba de peste cu dovlecel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper . Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac 2
Postat de: Dea_Dea in PrajituriIncepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare...Citeste continuarea
Desert Banana Bread
Postat de: Bucataras in PrajituriPune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de...Citeste continuarea
Supa de rosii, cu telemea si...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se...Citeste continuarea
Desert tarta cu cremeux de ciocolata
Postat de: madi_marin in DulciuriSe pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă....Citeste continuarea
Desert prajitura Trio cu mere si...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac
Postat de: violeta30 in PrajituriPrima data pregatim compozitia . Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust. Se lasa la racit bine....Citeste continuarea
Desert prajitura aromata cu gem
Postat de: katty in PrajituriIntr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina...Citeste continuarea
Fusilli cu ardei gras, broccoli,...
Postat de: katty in FusilliPunem pastele la fiert intr-un vas cu apa sarata clocotita dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt al dente le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam la racit.Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea
Desert tort cu zmeura, ciocolata si...
Postat de: oanapl in TorturiSe încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...Citeste continuarea
Supa crema de linte cu ardei kapia...
Postat de: katty in Supe/CiorbeSpalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala si adaugam apa. Apa trebuie sa acopere lintea si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc impreuna cu...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: Meea in Mancaruri de legumeNu am scris gramajele, pentru că depind de mărimea conopidei. Spălăm conopida și o tăiem în două. Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert. Când fierbe...Citeste continuarea
Mancarica de mazare cu carne de pui
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSe toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea...Citeste continuarea
Salata ruseasca afumata
Postat de: violeta30 in SalateCartofii și morcovii se taie în cubulețe mici. Castraveții murați se dau prin răzătoarea mare. Gogoșarii se taie cubulețe mici. Castraveții și gogoșarii se pun într-un...Citeste continuarea
Maioneza fina cu mustar dulce Knorr
Postat de: violeta30 in SosuriGălbenușul crud se amestecă cu cele 2 lingurițe de muștar, zeama de lămâie și sarea. Se adaugă treptat din ulei amestecând cu grijă și în același sens. Ideală...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: violeta30 in Supe/CiorbeCurățăm legumele, le spălăm și le tăiem cuburi mari. Într-o oală vom pune 3 l de apă la fiert, când clocotește adăugăm legumele și sarea (după gust) și le fierbem cu...Citeste continuarea
Desert gofre cu mere in compozitie...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza ouale, sarea, scortisoara si zaharul. Se incorporeaza smantana, apoi merele si uleiul. Se adauga praful de copt si faina cernuta si se omogenizeaza. *Faina se pune cat sa rezulte un...Citeste continuarea
Desert miniamandine
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, cu miscari lente de jos...Citeste continuarea
Pulpe de pui picante cu bere si...
Postat de: mihaelar63 in PuiPulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala. Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de...Citeste continuarea
Desert turta dulce
Postat de: Xandrinne in DulciuriMai întâi am topit untul și l-am amestecat cu mierea. Eu am pus și 2 linguri de zahăr brun. Într-un bol am pus făina, oul, sarea, condimentele și bicarbonatul. Am turnat...Citeste continuarea
Fondant cu sirop de glucoza
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAvem nevoie de o cratita de inox cu fundul dublu, bolul de inox de la robotul de bucatarie, un termometru, daca nu aveti merge si fara, nici eu nu am, gripca de inox sau plastic tare, blat de...Citeste continuarea
Aperitive de sarbatoare
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFeliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana . Taiati marunt jambonuul . Spalati legumele si fructele. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se...Citeste continuarea