Este o paine alba, simpla, dar pe care am adaugatr niste seiminte de susan pentru aroma lor inconfundabila.
Aluaturi de casa
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda.
Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si incepem sa framantam aluatul. Spre sfarsitul framantarii adaugam si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu o folie de plastic si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.
Scoatem aluatul crescut pe un blat infainat si cu mana framantam aluatul si ii dam forma pe care o dorim.
Lasam painea sa creasca din nou. Cand a crescut, o crestam in cateva locuri, o ungem cu putina apa si presaram semintele de susan.
Dam painea la cuptor mai intai la foc potrivit (10 minute), apoi la foc iute pana se rumeneste frumos. Scoatem painea, o invelim intr-un prosop curat si o lasam sa se raceasca.
1
lasati painea sa creasca in loc cald