Tarta galette cu dovlecel si cascaval

de ReteteAlina in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2020 | 1733 vizualizari

 

Aluaturi de casa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 110 gr unt la temperatura camerei
  • Sare (1 lingurita)
  • 55 ml apa
  • Umplutura :
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • Orégano sau alte ierburi aromatice, dupa preferinta
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta galette cu dovlecel si cascaval:

Aluatul
Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde intr-o forma cat putem de rotunda si se pune in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Ceapa se curata, se taie solzisori si se caleste cu putin ulei pana se inmoaie.
Peste aluat se pune cascavalul taiat in cuburi mici sau dat pe razatoare, lasand libere marginile (5cm).
Peste cascaval se pune ceapa, apoi dolvlecelul spalat si taiat felii,la final se mai poate pune putin cascaval, sare, piper si orégano, dupa gust, se inveleste umplutura cu marginile.
Un ou se bate cu putina sare, se ung marginile tartei, restul de ou batut l-am pus peste dovlecei.
Tarta se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor).
Am decorat tarta cu cateva felii de dovlecei facute la gratar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta galette cu dovlecel si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

18.05.2020, 11:23

Buna!

ReteteAlina 1

18.05.2020, 14:34

Va multumesc pentru aprecieri 🤗O zi placuta va doresc si multa sanatate!

Anett 1

03.12.2021, 17:13

Super faina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa