Daca doriti aripioare foarte crocante va indemn sa incercati reteta de mai jos.
Aripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele.
Spalam si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact intr-o caserola cu capac.
Separat, intr-un castron adaugam boiaua, piperul, praful de usturoi si sarea. Amestecam totul, apoi adaugam laptele. Amestecam pana se dizolva sarea si adaugam totul peste aripioare. Acoperim si dam la rece. Minim 3 ore sau ideal ar fi peste noapte.
Pregatim 3 castroane, unul cu faina, altul cu pesmet si altul cu ouale batute spuma.
Intr-o tigaie sau ceaunel de tuci, adaugam ulei cat sa acopere bine fundul vasului si lasam sa incinga bine uleiul.
Trecem aripioarele prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei pana capata o nuanta aramie.
Le scoatem intr-un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a elimina surplusul de ulei.
Se servesc cu sosul care va place.
Pofta buna!
1
Daca mai este nevoie mai completati bolurile cu faina sau dupa caz cu pesmet.
2
Daca doriti mai picant adaugati si putin boia de ardei iute
3
Dupa ce ati inlaturat varfurile de la aripioare, recomand sa le mai taiati odata pe mijloc,astfeli nu riscati sa nu patrunda carnea.