Aripioare de pui super crispy

de Ksenya in Pui, 15 Mai 2020 | 4344 vizualizari

 

Daca doriti aripioare foarte crocante va indemn sa incercati reteta de mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare de pui
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita cu varf boia de ardei
  • 1/2 lingurita piper
  • O lingurita rasa praf de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 5 oua mari
  • ½ pahar faina alba
  • ½ pahar pesmet de paine Akaya
  • Ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui super crispy:

 

Aripioarele le trecem prin  flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele.

  Spalam  si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact  intr-o caserola cu capac.

 Separat, intr-un castron adaugam boiaua, piperul, praful de usturoi si sarea. Amestecam totul, apoi adaugam laptele. Amestecam pana se dizolva sarea si adaugam totul peste aripioare. Acoperim si dam la rece. Minim 3 ore sau ideal ar fi peste noapte.

 Pregatim 3 castroane, unul cu faina, altul cu pesmet si altul cu ouale batute  spuma.

 Intr-o tigaie sau ceaunel de tuci, adaugam ulei cat sa acopere bine fundul vasului si lasam sa incinga bine uleiul.

 Trecem aripioarele prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei pana capata o nuanta aramie.

 Le scoatem intr-un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a elimina surplusul de ulei.

 Se servesc cu sosul care va place.

 

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca mai este nevoie mai completati bolurile cu faina sau dupa caz cu pesmet.

2

Daca doriti mai picant adaugati si putin boia de ardei iute

3

Dupa ce ati inlaturat varfurile de la aripioare, recomand sa le mai taiati odata pe mijloc,astfeli nu riscati sa nu patrunda carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui super crispy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert