Paella cu creveti si chorizo

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2020 | 2840 vizualizari

 

    Imediat ce am zarit crevetii uriasi, i-am si vizualizat intr-o paella. Chorizo aveam, orez potrivit -da, boia afumata -da, sofran bun asisdera. Deci sa purcedem la treaba.
Multumesc celor ce ma iubesc si-mi aduc suveniruri culinare. De data aceasta am primit de la verisoare sofran din Spania.
Atat de frumoasa mi-a iesit aceasta paella, de-mi vine sa-i pun poza in rama :D

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creveti uriasi
  • 200 gr chorizo picant
  • 400 gr orez arborio
  • 150 fasole verde fiarta
  • 150 mazare verde fiarta
  • 100 ml ulei
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie mare
  • 1 lingurita boia rosie afumata
  • 2 piscaturi [ cat se ia intre degete ] de sofran
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lamaie
  • 2 l fond-zeama de legume cu carne
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si chorizo:

  1.  Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele.
  3. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele.
  4. Puneti orezul si boiaua. Amestecati. Tot acum ajunge in tigaie rosia taiata marunt.
  5. Adaugati zeama de carne si legume si lapa cu sofran. Sarati.
  6. Foarte rapid orezul va absorbi zeama si se va patrunde. Dureaza maximum 10 minute.
  7. Puneti mazarea si fasolea verde.
  8. Daca este nevoie mai turnati putina zeama de carne cu legume.
  9. Distribuiti in tigaie crevetii spalati cu apa rece. 
  10. Puneti capacul peste tigaie ca sa prepare mai mult la abur crevetii.
  11. Dupa cateva minute se ia capacul si se decoreaza paella cu patrunjel verde tocat si felii de lamaie.
  12.  Am o obtinut o paella uriasa care poate hrani 6-8 persoane.

       Pofta mare !

TIPS-URI

1

Boiaua afumata este un sortiment de boia des intalnit in retetele spaniole.

2

Orezul cel mai indicat pentru paella este cel cu bob rotund care absoarbe rapid si mai bine lichidul, spaniolii ii spun bomba.

3

Daca nu aveti din acesta, se poate folosi orezul arborio, cel pentru rizoto.

4

Un ingredient nelipsit in paella este sofranul.

5

Folositi cea mai mare tigaie ce o aveti in gospodarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare si iepure