Pizza quattro formaggi

de Rocsi in Pizza, 13 Mai 2020 | 4001 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
Cine are pofta de o pizza delicioasa acum dupa sarbatorile de Paste? Noi putem manca zilnic pizza, ca tot nu ne saturam de ea. De aceasta data am ales sa pregatesc cu branzeturi, fara carne sau legume, mai ales ca sotul este fan branzeturi. Puteti folosi branzeturile care va plac cel mai mult, la fel si cantitatea lor (eu nu o sa scriu gramajul branzeturilor, pentru ca veti pune cat veti dori). Simt ca deja incepe sa va fac cu ochiul, va ganditi cum se intind branzeturile atunci cand o taiati fierbinte si veti pregati si voi cat de curand!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 360 gr faina
    • 200 ml apa calduta
    • 15 gr drojdie proaspata
    • sare
    • 1 lingurita zahar
    • 3 linguri ulei de maslline

Pentru umplutura:

  • sos de rosii pregatit in casa (din suc de rosii, ierburi aromatice, sare, piper, scazut putin pe foc)
  • cascaval
  • emmentaler
  • mozzarella
  • gorgonzola
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza quattro formaggi:

Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat omogen. La final puneti si uleiul de masline, framantati pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul si il lasati sa dospeasca la loc cald, 30-40 de minute.

In acest timp pregatiti umplutura: Branzeturile, daca aveti felii subtiri, le puneti felii, daca nu le razuiti. Dati pe razatoarea cu ochiuri mari cascavalul, branza emmetaler si mozzarella. Gorgonzola o rupeti bucatele. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit. Il impartiti in doua. Luati prima bucata de aluat, o intindeti cu mainile spre margini, pana obtineti o forma rotunda, de dimensiunea tavii. Puneti hartie de copt in tava, asezati blatul intins. Il ungeti cu sos de rosii, apoi presarati branzeturile rase, iar la final puneti gorgonzola din loc in loc. La fel procedati si cu a doua.

Introduceti pizza in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 25 de minute, pana prinde o crusta aurie frumoasa. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati putin sa se racoreasca, apoi o portionati si serviti. Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

 Pentru doua tavi rotunde, cu diametrul de 28 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza quattro formaggi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.05.2020, 19:17

Multumesc mult tuturor!

mirela0911 1

17.05.2020, 21:22

Pizza e oricand binevenita!

Rocsi 1

19.05.2020, 20:01

Multumesc, Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant