Pieptul de curcan cu orez negru este o reteta delicioasa, preparata in stil asiatic, cu bucatele de carne într-un sos dulce - picant, servit alaturi de orez negru si broccoli crocant, doar putin sotat in unt . Aroma delicioasa a mancarii e data de sosul in stil mongol, care e o combinatie de sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, putin ulei de susan si ceva fulgi de chili pentru iutime.
Spala orezul negru si lasa-l la inmuiat macar 30 minute, pentru a scurta timpul de preparare.
Pune-l la fiert, timp in care poti trece la prepararea pieptului de curcan in stil mongolez.
Taie pieptul de curcan in cubulete sau fasii, condimenteaza cu sare si piper, dar tine cont ca vei adauga si sos de soia, care e destul de sarat.
Tavaleste fasiile de carne prin amidonul de porumb. Acesta va inveli bucatile de carne intr-o crusta crocanta odata ce sunt puse la prajit.Eu am folosit putin amidon, dupa cum se va vedea din poze, dar am sa incerc si cu o cantitate mai mare, sa imi dau seama de diferenta. :)
Incinge uleiul si adauga carnea in tigaie, gateste-o pana se coloreaza frumos pe ambele parti, apoi scoate-o pe un platou pe care ai pus dinainte un prosop de hartie.
In aceeasi tigaie pune ghimbirul tocat marunt si usturoiul verde si gateste pentru cateva cateva secunde. Adauga sosul de soia, uleiul de susan, sos sweet chili si amesteca pana incepe sa fiarba si sa se ingroase putin.
Daca preferi un sos usor mai consistent, mixeaza 2 linguri de amidon cu 1 lingura de apa rece, apoi adauga in sos si amesteca pana se omogenizeaza.
Daca iti place mancarea mai picanta, adauga si cativa fulgi de chili.
Pune acum si fasiile de carne si ceapa verde taiata in tigaie si acopera-le cu sos.
Cum prepari orezul negru:
Scurge orezul fiert. Pune putin unt intr-o tigaie la topit, adauga un fir de ceapa verde tocat si orezul negru. Presara un praf de sare, amesteca si mancarea e gata.
Serveste pieptul de curcan in stil mongolez cu orez negru insotit de buchetele de broccoli sote.