Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase
O reteta de parjoale din Moldova sau chiftele suculente si gustoase! Pe placul tuturor. Mai ales copiii au mancat pe nerasuflate.
Merita incercata!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: carne tocata, usturoi, ceapa, ou, sare si piper
Ingrediente pentru Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase:
Cum se prepara Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase:
Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :))
Ceapa si usturoiul le-am dat prin robot sa se toace fin pana au devenit o pasta. Intr-un vas mai mare se pune carnea tocata. Se adauga ceapa si usturoiul. Apoi oul, sarea si piperul. Se scurge painea de apa. Dar nu de tot. Se amesteca bine totul pret de cateva minute bune. Am adaugat si zaharul pentru un plus de gust. Se amesteca pana se leaga totul bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Se formeaza chiftelele. Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant. Intr-o cratita se toarna putina apa pe fund. Se aseaza chiftelele. Se pune cratita pe foc si se acopera cu capac. Se lasa in jur de 10 minute sa stea sub abur sau pana cand se evapora apa.
Se scot pe un platou si se servesc cu pofta mare. :)
Parjoale moldovenesti cu carne de pui, Parjoale moldovenesti , nici o reteta nu a iesit mai buna decat reteta moldoveneasca.
Va recomandam cu drag si reteta Parjoale crocante cu legume
1
Zaharul se adauga pentru un plus de gust. Se poate adauga si pesmet inainte de a forma chiftelele.