Dintre rețetele bucătăriei italiene, biscuiții amaretti sunt printre preferații mei. Sunt buni, aromați, crocanți și miros încântător.
„Aluaturi de casa”
Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin.
Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de sare, vanilia. Se adaugă și albușurile și se frământă cu mâna până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.
Se formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile, pentru că aluatul e lipicios.
Se așază biscuiții într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot zahărul de pe ei și din tavă.
Se pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aprox 45 de minute, la cuptorul cu gaz.
Se obțin 17 biscuiți.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/biscotti-amaretti.html