Desert Biscotti Amaretti

de Ancutsa in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 3287 vizualizari

 

Dintre rețetele bucătăriei italiene, biscuiții amaretti sunt printre preferații mei. Sunt buni, aromați, crocanți și miros încântător.
„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • 65 g albuș,
  • 100 g migdale blanșate și măcinate,
  • 70 g zahăr tos,
  • Un praf de sare,
  • 33 g făină,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • 25 g griș,
  • 2 linguri apă,
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Biscotti Amaretti:

 

Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin.

Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de sare, vanilia. Se adaugă și albușurile și se frământă cu mâna până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.

Se formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile, pentru că aluatul e lipicios.

Se așază biscuiții într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot zahărul de pe ei și din tavă.

Se pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aprox 45 de minute, la cuptorul cu gaz.

Se obțin 17 biscuiți.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/biscotti-amaretti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Biscotti Amaretti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale, portocale si gem