Pui la borcan

de mihaelar63 in Pui, 11 Mai 2020 | 3307 vizualizari

 

  Am vizionat reteta pe You Tube la Russian food si mi-a parut interesanta. Bineinteles ca mi-a tulburat somnul pana in momentul in care am reusit sa o pun in aplicare. Se obtine un pui suculent si gustos.  Cred ca condimentarea tine de gustul fiecaruia. Deci va invit sa fiti creativi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui de casa -pulpe si spate
  • 2 cepe rosii
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita oregano uscat maruntit
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la borcan:

  1.  Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea .
  2. Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .
  3. Ceapa se  curata si se taie jumatati .
  4. Se curata usturoiul de mustati si se taie in jumatate .
  5. Mie imi place in fripturi sa procedez astfel cu usturoiul .
  6. Dupa cocere , usturoiul se strange usor si continutul ca o crema il intind sau amestec pe/in  carne .
  7. Ardeii se curata , spala si se taie dupa dorinta .
  8.  Se foloseste un borcan adecvat cantitatii de pui ce o avem. Eu am folosit un borcan de 2 l.
  9. Se aseaza carnea de pui si foaia de dafin in borcan , alternand cu ceapa , usturoiul si ardeii grasi .
  10. Sigilati gura borcanului cu ajutorul unei folii de aluminiu .
  11.  Atentie !!!!Cuptorul nu se preincalzeste pentru a evita sparcera borcanului .
  12. Borcanul se pune  la cuptor timp de o ora si jumatate la 180 grade Celsius .
  13. Daca doriti carnea mai rumena scoateti folia inainte cu 20 de minute de terminarea coacerii .
  14.  Serviti carnea de pui preparata la borcan ,alaturi de garnitura si salata preferata .
  15.           Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

In reteta vizionata ceapa era taiata inele si usturoiul taiat mai marunt.

2

Se curata usturoiul de mustati si se taie in jumatate.

3

Mie imi place in fripturi sa procedez astfel cu usturoiul .

4

Dupa coacere, usturoiul se strange usor si continutul ca o crema il intind sau amestec pe/in carne.

5

Atentie !!!!Cuptorul nu se preincalzeste pentru a evita spargerea borcanului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie, mustar si miere