Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan

de Ancutsa in Pizza, 13 Mai 2020 | 2760 vizualizari

 

O pizza pregătită, din ingrediente rămase de la alte rețete, era un aluat de rezervă inițial, așa că a dospit la frigider. Am decorat-o cu ce am mai avut, am copt-o repede, că eram toți hămesiți după atâtea treburi prin casă, însă aceasta a ieșit cea mai gustoasă.

„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 310 g făină,
  • 10 g drojdie uscată,
  • 28 ml ulei de măsline,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 200 ml apă caldă,
  • Pentru topping:
  • 1 lingură sos de roșii cu busuioc,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • 4 felii pancetta,
  • 4 felii pastramă crud uscată,
  • 40 g brânză Grana Padano,
  • 80 g brânză Mozzarella bloc,
  • În plus:
  • 40 g făină (pentru frământat),
  • 100 ml apă (pentru procesul de coacere)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan:

Pentru aluat: într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se frământă până se obține un aluat moale, neted și se răstoarnă pe masa presărată cu făină. Se mai frământă ușor, cât să capete consistență și formă și se dă la frigider. Va dospi la rece. Acest tip de aluat poate fi lăsat peste noapte la frigider, fără probleme (adică fără riscul supra-dospirii). De obicei, dacă fac mai multă pizza și-mi rămâne aluat nefolosit, îl dau la frigider și-l folosesc a doua zi. Puteți face și pâine din el.

 

Pentru topping: se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii cu busuioc. Pentru un plus de aromă, eu am presărat și oregano uscat. Se transferă aluatul într-o tavă specială pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).

Se presară pe aluat pancetta și pastrama, rupte cu mâna. Se adaugă parmezanul și mozzarella, date pe răzătoare diferite, dar și rupte bucățele, pentru un aspect rustic.

 

Coacere: se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza) 15-20 minute. Se mai introduce în cuptor o tavă cu 100 ml apă. Aburii vor face aluatul pufos. Aveți grijă să îndepărtați tava după ce s-a evaporat apa.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/pizza-cu-sunca-mozzarella-si-parmezan.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza Polenta