Sandvis cu ou, sunca si cascaval

de RODIMUR in Sandvisuri, 13 Mai 2020 | 2723 vizualizari

 

Când pregătești niște sandvișuri drăguțe și bune, șimți nevoia să fotografiezi și să postezi rețeta, mai ales când nu ai prea multe la acest capitol. Ceea ce am și făcut, căci despre mine era vorba. Nu eram chiar foarte hotărâtă să postez această rețetă, dar m-a încurajat cineva care mi-a spus că ar fi utilă pentru cei cu mai puțină experiență în bucătărie, cărora nu le reușesc nici ouăle ochiuri. Eu cred că fiecare gătește, mai bine sau nu, așa cum îi place, iar eu nu fac decât să vă arăt doar ceea ce  fac, pe gustul nostru și pentru noi.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 chifle pentru hamburger
  • 2 felii de mușchiuleț, șuncă, sau pastramă
  • 2 ouă ochiuri
  • 2 felii de cașcaval
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • unt
  • măsline
  • ceapă roșie
  • roșii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis cu ou, sunca si cascaval:

Chiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt.

Se curăță ceapa, se spală și se feliază.

Se fac două ouă ochiuri.

Peste jumătățile de chifle unse cu unt se pun feliile de cașcaval, apoi cele de mușchiuleț (șuncă, sau pastramă) și la urmă, oăle făcute ochiuri.

Se condimentează ouăle cu sare și piper.

Se adaugă măsline feliate și feliuțe de ceapă, se pun deasupra jumătățile superioare de chifle iar sandvișurile se prezintă pe farfurioare, alături de măsline, ceapă și roșii cherry.

TIPS-URI

1

Ungeți cu unt numai partea inferioară (de la bază) a sandvișului. Dacă o ungeți și pe cea superioară, poate aluneca de pe ou.

2

Se poate folosi: șuncă presată, mușchiuleț file, pastramă, kaiser...

3

În loc de ceapă roșie, se poate folosi ceapă verde, mai ales în sezon.

4

Aveți grijă cum preparați ouăle ochiuri, ca să nu se întărească gălbenușurile. Majoritatea oamenilor doresc ca gălbenușurile să rămână moi, pentru că așa sunt mai bune și nicidecum înecăcioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis cu ou, sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval