Paine cu malai

de mihaelar63 in Piine, 11 Mai 2020 | 2492 vizualizari

 

 Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca .  Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am  testat vechea  idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si  se obtin felii mai mici .
,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 250 gr aluat de la painea anterioara[pastrat 3 zile in frigider in borcan cu capac ]
  • 150 gr faina malai
  • 40 gr fulgi porumb
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 40 ml ulei porumb
  • 10 gr drojdie uscata
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu malai:

  1.  Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei .
  2. Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2 linguri de faina .
  3. Dupa 15 minute veti observa ca s-a activat drojdia si a inceput procesul de dospire .
  4. Eu am folosit pentru framntare si dospire , masina de paine.
  5. Se introduc in cuva restul ingredientelor uscate [ faina , faina de malai , fulgi si sare ].
  6. Dupa aproximativ o ora , aluatul si-a dublat sau aproape triplat volumul .
  7. Se scoate aluatu din cuva si se framanta usor ,pentru a iesi golurile de aer .
  8. Am pus o parte din aluat in forma dreptunghiulara iar din ceialalta parte am format o paiine rotunda .
  9. Mi-ar fi placut sa am vase speciale pentru dospit tip bannetone .
  10. Faceti taieturi cu un cutit ascutit in partea superioara a aluatului [ sau imprimati model] .
  11. Presarati  faina de malai pe deasupra , pentru aspect .
  12.  Am mai lasat painea la dospit 30 minute la cuptorul incalzit la 60 grade Celsius .
  13. Dupa acest timp se ridica temperatura la 220 grade timp de 15 minute .
  14. Se mai coace  timp de 40 minute la 180 grade Celsius .
  15. Mie imi place painea bine coapta .Tine mai mult ca prospetime , se poate taia usor si este mai buna pentru digestie .
  16. Painea se scoate  din cuptor si din forma . Se lasa sa se racoreasca pe gratar de inox .
  17. Painea cu malai este grozav de gustoasa langa ciorbe si la sandvici .

 Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca . Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am testat vechea idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si obtin felii mai mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Challah, paine evreiasca