Reteta pentru masina de inghetata
Este cea mai si cea mai si cea mai delicioasa inghetata de vanilie, una mai buna sau poate asemanatoare am mancat in Italia!
Extrem de cremoasa, parfumata si perfect echilibrata la gust, daca aveti aparat va recomand cu drag sa probati reteta, iar in caz ca nu aveti va puteti descurca si daca o puneti la congelator. Va trebui sa o mixati din 30 in 30 de minute pana ce gasiti textura potrivita de inghetata, desigur numai gustand veti afla momentul exact, doar ca va trebui sa aveti grija la ce si cum si cat, daca mai vreti sa ramana ceva si pentru a doua zi! :)))))))
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza 2-3 minute cu un tel.
Intr-un vas mai larg (o cratita) , se pune laptele impreuna cu 300 ml frisca lichida si vanilia, se tine la foc mic pana ce da fix un clocot. Se trage vasul deoparte si se toarna imediat lichidul peste compozitia de galbenusuri, amestecand rapid cu un tel.
Se amesteca, se omogenizeaza perfect si se toarna usor inapoi in vas.
Craticioara se pune intr-un alt vas cu apa si se va tine pe foc la baie de aburi timp de 15 minute, amestecand din cand in cand, compozitia se va ingrosa usor.
Dupa cele 15 minute, se ia vasul de pe foc, se lasa 5 minute la racorit, apoi se adauga mascarpone direct din frigider si 250 ml frisca lichida rece.
Compozitia se pune in vasul masinii de inghetata si se selecteaza programul dorit, eu am folosit mixare si inghetare. In 40 de minute maxim, inghetata este gata.
Inghetata se scoate, se muta in caserole si se congeleaza.
Aceasta baza de inghetata se poate folosi si pentru alte amestecuri, alune, nutella, cacao, fructe.
Eu am preparat si inghetata cu nutella.
Un desert minunat de vara, va invit sa il probati!