Desert Panna Cotta cu capsuni

de Ancutsa in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 1711 vizualizari

 

Culorile Italiei la pahar, într-un desert de vară delicios și aromat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Panna Cotta:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 200 ml lapte,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • Un praf de sare,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • 8 g gelatină + 3 linguri apă rece,
  • Pentru sosul de căpșuni:
  • 500 g căpșuni,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 100 ml apă
  • Decor:
  • Frunze de mentă, după gust,
  • 4 sticksuri de ciocolată cu mentă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Panna Cotta cu capsuni:

 

Se hidratează gelatina în apă rece.

Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la 50 de grade, se dă de pe foc (dacă se înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).

Se adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară, pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.

Se așază paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât paharele să stea înclinate.

Se toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aprox 2h).

 

Cât se răcește crema la frigider, se pregătește sosul de căpșuni.

Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aprox 10 minute). Se pasează la blender. Se obține un sos, care apoi se trece prin strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.

Se dă și sosul la frigider până la montare.

 

Montare și Decor:

Se scot paharele, se toarnă sosul de căpșuni.

Se garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/panna-cotta-cu-capsuni.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Panna Cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Capsuni cu frisca