Jambon fiert cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 14 Mai 2020 | 6918 vizualizari

 

 Eu sunt  prevazatoare si economicoasa de felul meu. Mereu imi las cate o rezerva. De data aceasta dorind sa scot afumatura pentru ciorba de fasole boabe, am gasit doua felii de jambon crud-uscat de casa. Nu mult, cam 500 gr. Suficient sa il prepar cu boia si usturoi pentru gustare sau mic-dejun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr jambon crud -uscat , de casa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boabe piper
  • 5 boabe de ienibahar
  • piper negru macinat
  • sare -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon fiert cu usturoi si boia:

  1. Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar.
  2. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea.
  3. Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert. Astfel se va patrunde mai bine de aromele condimentelor.
  4. Se incalzeste din nou. Cat timp este cald, jambonul se unge cu usturoi pisat si cu boia dulce de ardei.
  5. Noua ne place mai picant si am mai presarat putin piper negru macinat.
  6. Serviti jambonul fiert cu usturoi si boia, alaturi de ardei iuti, mustar sau pasta de hrean.

                 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Jambonul fiert cu usturoi si boia poate fi servit atat rece cat si cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon fiert cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon