Zama aita de fasole verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2020 | 4869 vizualizari

 

 Pentru mine este cea mai buna zama de fasole verde . Asa o facea si bunica .Nu conteaza ca nu are carne . Gustul bun vine de la prima fasole verde , aparuta pe piata . Cand o voi strange de la mine din gradina va fi exceptionala . Termenul de aita vine dela usturoi, ai cum se spune pe la noi prin zona Clujului .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde lata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 morcovi noi
  • 1 radacina patrunjel noua
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba cu varf
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama aita de fasole verde:

  1. Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm .
  2. Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D
  4. Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul , morcovul si patrunjelul .
  5. Adugati faina alba si boiaua , asa cum ati face un rantas .
  6. Stingeti cu apa fierbinte . Sarati .
  7. Adugati fasolea la fiert .
  8. Se va fierbe foarte repede pentru ca  fasolea verde si toate legumele sunt crude .
  9. La sfarsit se pun rosiile pasate si se asezoneaza cu mult patrunjel verde .
  10. Daca va place se poate folosi mai mult usturoi .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folosirea piperului este obtionala .

2

In sezonul de primavara ciorba se serveste cu ceapa verde si ridichi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama aita de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

madi_marin 1

12.05.2020, 19:45

As incerca, n-am auzit pana acum de asa ceva

Panacris 1

15.05.2020, 14:33

Foarte bună!

dantes 1

16.05.2020, 11:08

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu leustean