Macrou cu legume picante
Postat de: r3nat02006 in PesteMacroul se curata si se taie in 3 bucati, dupa care l-am dat cu un praf de sare si l-am lasat 15 minute la frigider. Intre timp am taiat legumele cubulete medii le-am pus intr-un vas, le-am...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: ianculubita in DulciuriDrojdia dizolvata cu putin lapte caldut o amestecam cu faina cernuta, ouale batute cu putina sare, zahar si arome. Framantam aluatul ca pentru cozonac, adaugand cate putin lapte, iar la sfarsit...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem pe foc un vas cu apa, zahar, putina sare si coaja de lamaie, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam mucenicii, reducem focul si-i lasam sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au ridicat la...Citeste continuarea
Musaca de zucchini (dovlecei) cu...
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneSe condimenteaza carnea. Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici. Se pune...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti
Postat de: Ela68 in Sirop / CompotPreparam mai intai aluatul amestecand intr-un castron faina, apa si sarea. Framantam pana devine elastic si se desprinde de pe maini. Lasam 10 minute la odihnit. Infainam blatul de lucru si...Citeste continuarea
Melcisori cu nuca, nuca de cocos si...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina. Omogenizam si lasam la dospit 15 minute. Intre timp, luam un vas mai mare si...Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: Ela68 in Mancaruri de postUrzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani...Citeste continuarea
Mâncare de praz cu carne de porc
Postat de: portiadelumina in PorcSe prepară foarte simplu. Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă...Citeste continuarea
Minitarte cu banane
Postat de: eduard_09 in PrajituriAluatul - Untul il mixam cu zaharul, adaugam 1 praf de sare, 2 linguri de apa rece si faina. Framantam un aluat elastic si il invelim in folie alimetara si dam la rece 30 minute. Intindem...Citeste continuarea
Minitortulete cu crema de branza si...
Postat de: vio_dreams in TorturiBatem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in...Citeste continuarea
Muschi de porc cu sos de mere si...
Postat de: vio_dreams in PorcAmestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute....Citeste continuarea
Macrou prajit
Postat de: eduard_09 in PestePestele il curatam si il spalam,dupa care il stergem cu un prosop Amestecam sarea, piperul si zeama de la 1/2 lamaie,condimentam pestele si acoperim si lasam deoparte 30 minute Intr-o...Citeste continuarea
Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat
Postat de: Doinavar in Mancaruri cu carneFasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand...Citeste continuarea
Mini-pizza zambitoare
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PizzaCum preparam aluatul: Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu...Citeste continuarea
Mini-tarte cu fructe
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriCum preparam aluatul: Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu...Citeste continuarea
Mazare cu costita afumata
Postat de: eduard_09 in Mancaruri cu carneMazarea o scurgem de zeama si o clatim. Punem mazarea la fiert cu apa si sare,lasam sa fiarba cca 3 min dupa care scurgem de apa. In tigaie calim putin ceapa tocata,adaugam morcovul dat prin...Citeste continuarea
Musaca de vinete si cartofi
Postat de: Ela68 in VitaSe spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se...Citeste continuarea
Mancare de bame cu carne de pui
Postat de: Doinavar in Mancaruri de legumeCuratati morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert. Secretul este sa ramana intregi. Puneti la calit intr-o...Citeste continuarea
Mazare cu afumatura
Postat de: medioto59 in PorcPortionam carnea in bucati potrivite, o spalam, o lasam la scurs si apoi o punem intr-o oala cu apa rece si o lasam pe foc circa 10 minute. Spumam. Scurgem de apa iar carnea o trecem printr-un jet...Citeste continuarea
Musaca din paste cu carne tocată -...
Postat de: botcrina in PasteCum se prepara Musaca din paste cu carne tocată - Reteta reinterpretata Încingem 50 de ml ulei în care sotăm legumele tăiate cubuleţe. Adăugăm carnea, lăsăm să se...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu ciocanele
Postat de: MotanLaOale in PuiCiocanelele se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Ciocanelele se pun la prajit intr-o cratita in ulei 3-4 minute pana isi schimba culoarea. Ceapa se...Citeste continuarea
Muschiulet de porc impletit cu...
Postat de: ralu_ca in PorcIn primul rand am taiat cei doi muschiuleti in 3 parti, dupa care am pus cate o felie de bacon, asa cum se vede in foto. Am facut cate o "gaura" pentru a putea introduce cate un catel de...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPrima data ne ocupam de maia. Inmuiem drojdia cu putin lapte, adaugam o lingurita zahar si 1-2 linguri de faina si amestecam bine pana abtinem un amestec omogen. Lasam maiaua sa sa creasca 10-15...Citeste continuarea
Mancare de conopida
Postat de: dakris in Mancaruri cu carnePulpele de pui dezosate bine spalate, se sareaza si se prajesc in ulei. Conopida se desface buchetele, se spala, se opareste in apa cu sare, mentinandu-se in apa fiarta cateva minute. Se...Citeste continuarea
Mancare de linte cu legume si piept...
Postat de: carla27carla in PuiLintea se pune la inmuiat.Legumele se curata si se toaca marunt.Punem intr-o cratita 1/2 pahar apa si lasam sa dea in clocot,adaugam legumele apoi uleiul,si lasam pe foc 2-3 minute cu capacul sa...Citeste continuarea
Minipizza din foitaj
Postat de: carla27carla in PizzaAluatul de foitaj se dezgheata la temperatura camerei.Se intinde pe masa.Peste aluat se pune pasta de rosii ,se presara busuioc si oreganoSunca se taie felii subtiri si cascavalul se taie felii...Citeste continuarea
Muffins cu cafea si ciocolata alba
Postat de: dalina2007 in PrajituriIntr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie. Intr-un alt bol se mixeaza...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneCartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot. Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele...Citeste continuarea
Mini chec pufos cu ciocolata
Postat de: AdriiAdi in PrajituriMixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie,...Citeste continuarea
Mamaliga cu ceapa la cuptor
Postat de: danakarin in Mancaruri de postAm pregatit o mamaliga nu prea moale preasarand in apa sarata ce clocotea 300 de grame de malai, si mestecand continuu 20 de minute. Am lasat mamaliga sa se raceasca un pic, timp in care am...Citeste continuarea
Macedonia de fructe
Postat de: loredanaaa in SalateFructele se taie in bucati mici,se adauga zeama de la lamaie si zaharul,amestecati .Se lasa in frigider o ora. Pofta buna Citeste continuarea
Mazare cu carnati, o mancare...
Postat de: timea in Mancaruri cu carneCum se prepara Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas (de aprox 2 l) cu ulei incins. Adaugam carnatii...Citeste continuarea
Mancare de spanac
Postat de: Steffy in Mancaruri de postSe curata spanacul (eu am pus si coditele de la frunze), se spala bine si se rup in bucati mai mici. Se pune apa pe foc si cand fierbe, punem spanacul si se lasa 5 minute (nu mai mult pentru ca...Citeste continuarea
Medalioane de curcan umplute cu...
Postat de: silvi0ara in CurcanSe încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare medalion astfel încât să obţineţi un buzunar. Se...Citeste continuarea
Mucenici/ Sfintisori moldovenesti
Postat de: Retete_din_suflet in PrajituriAluat: Punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 2 lingurite de lapte caldut intr-un bol si o dizolvam. Adaugam 4 lingurite de faina si omogenizam, sa iasa ca o smantana groasa. Se pune la loc...Citeste continuarea
Mancarica de pui cu oua a la bunica
Postat de: gusti in PuiEu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din...Citeste continuarea
Midii in sos cremos de smantana si vin
Postat de: Bucatardinpasiune in Fructe de marePrimul pas si cel mai complicat, este curatarea midiilor. Pentru aceasta activitate, folositi o periuţă de dinti, un spalator de inox sau chiar un cutit de razuit. Trebuie tinute vreo 10 minute...Citeste continuarea
Mazare cu carne de porc
Postat de: caroline in PorcCarnea o spalam si o taiem in bucati mici.Intr-o tigaie punem putin ulei si lasam sa se incinga.adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe toate partile.o dam la o parte si o tinem la...Citeste continuarea
Mazare cu pui
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePregatim ciocanelele,le curatam si spalam bine , le punem in tigaie cu un pic de ulei,acoperim cu capacul si le lasam sa se inabuse bine.Separat calim ceapa taiata marunt,potrivim de sare,adaugam...Citeste continuarea
Minitort de ciocolata
Postat de: ianculubita in TorturiIntr-un bol freaca galbenusurile cu zahar pana-si dubleaza volumul si rezulta o crema pufoasa. Adaugam apa,albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Mancare de peste ungureasca
Postat de: ianculubita in Crap / CarasPestele spalat,uscat,condimentat,stropit cu zeama de lamaie,il lasam deoparte 10-15min; intr-un vas cu apa si sare,doar atat cat sa-i cuprinda, fierbem cartofii curatati de coaja si taiati in...Citeste continuarea
Mix de friptura de pasare cu...
Postat de: Sidy in CurcanPulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza. Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu ciolan afumat
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneTocam legumele marunt ( eu le-am feliat la robot ) si le calim in 50 ml. ulei. Adaugam pasta de tomate impreuna cu o cana cu apa, foi de dafin, o lingurita de boia si 5-6 boabe de piper. Lasam sa...Citeste continuarea
Muschi afumat ,la cuptor cu morcovi...
Postat de: Constelatialeu in PorcPunem bucata de muschi in vas termorezistent si adaugam o cana cu apa, il bagam la cuptor cca 20 minute. Apoi il scoatem si-l portionam si-l mai lasam 20 minute. Intre timp fierbem morcovii si...Citeste continuarea
Mic dejun de Sf. Valentin
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriPregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, inauntrul budincii punem 1 kiwi si banana taiate bucatele si o lasam peste noapte sa se intareasca. Dimineata luam budinca o resturnam intr-o...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: diana_k in PorcCartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase. Ceapa se taie marunt,...Citeste continuarea
Mascote cu crema de ciocolata si nuca
Postat de: LadyCrs in DulciuriPentru inceput vom aseza nuca intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 5 minute. Dupa ce s-a racit o vom freca intre palme pentru inlaturarea cojitelor...Citeste continuarea
Mămăligă în straturi
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se...Citeste continuarea
Mini guguluf cu bucati de ciocolata...
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile batute separat. Se adauga coaja de lamaie, untul topit si se...Citeste continuarea
Mazare scazuta cu soia
Postat de: mimmi in Mancaruri de postPunem soia la fiert in apa cu sare,cand este fierta,se strecoara. Calim ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare intr-o lingura de ulei. Adaugam 100 ml bulion de...Citeste continuarea