Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare

de Sidy in Prajituri, 10 Mar 2013 | 6956 vizualizari

 

Minitartele cu mere , gutui, scortisoara si cuisoare sunt un desert de iarna minunat, care iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar are un singur defect...se termina urgent din farfurie....!
Merg bine atat in zilele obisnuite cat si in cele de post.
Si pentru ca in premiul de la Kotany era si un plic cu Placinta cu mere, m-am gandit la aceste minitarte.

 

INGREDIENTE

  • Un borcan 570 g cu mere puse pentru iarna
  • un borcan 370 g gutui puse pentru iarna
  • 1 plic amestec mirodenii Placinta cu mere Kotany
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g stafide
  • 100 g miez nuca
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri praf din biscuiti( 2-3 biscuiti simpli macinati)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare:

De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.

Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor.

Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si fructele proaspete. Se curata , se rad si apoi se soteaza cu putin zahar, dupa gust .Se lasa la racit) impreuna cu stafidele, miezul de nuca, coaja de lamaie si mix-ul de condimente pentru placinta.

Amestecam bine sa se omogenizeze.

Pe fundul formelor, peste aluat presaram putin pesmet, apoi cu lingura punem din compozitia de mere si gutui.

Dupa ce am umplut aluatul cu merele , presaram deasupra praf de biscuiti, putin zahar si eventual niste fulgi de migdale.

Dam formele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute pina incepe sa capete o culoare aramie deasupra.

Lasam minitartele sa se raceasca in forme, apoi le scoatem si le asezam pe farfuria de servire.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat de foietaj