By Laura (Lalaworld)!
Aluat:
Umplutura:
Sirop:
Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina.
Omogenizam si lasam la dospit 15 minute.
Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale.
Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam.
Apoi incorporam treptat faina si sarea si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoprim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la loc cald, timp de 1-2 ore.
In acest timp mixam untul cu zaharul pudra si scortisoara.
Nuca o amestecam cu zaharul.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 parti egale.
Din bucatile obtinute, intindem cate o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Peste foaie se intinde jumatate din compozitia de unt, jumatate din miezul de nuca si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.
Foaia se ruleaza strans, apoi se taie cu un cutit sau cu ajutorul unei ate in bucati de aproximativ 4 cm grosime.
Rulourile astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 15 minute.
Dam apoi tava la cuptorul peincalzit, la foc mic si lasam pana se rumenesc usor deasupra, aproximativ 30-40 de minute.
Intre timp pregatim siropul: punem laptele intr-un ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Cu 10 minute inainte de a-i scoate, luam fiecare melcisor si il inmuim bine in siropul fierbinte.
Se pun din nou in tava si se mai dau 10 minute la cuptor.
Apoi se scot si se lasa la racit
Sunt foarte, foarte buni!
Sa aveti pofta!